Boek Mijn leven in Oeganda
Mijn leven in Oeganda

door Wilma van Gils

Monique woont met haar man, zoon en dochter op een Farm in Oeganda. Ze is van het land gaan houden met zijn kleurrijke inwoners, de mooie bloemen, bonte vogelsoorten, dichte bossen, schitterende watervallen en Lake Victoria.

De Farm bestaat voor het grootste deel uit kassen. Een Nederlands bedrijf, waar ze stekken van Chrysanten kweken en een Duits bedrijf met voornamelijk perkgoed. Beide bedrijven huren de kassen van de Nederlandse eigenaren, die ook met hun gezinnen op de Farm wonen. In de kassen staan de Oegandese vrouwen de hele dag gebukt te werken. Op de Farm staan ook: een eigen ziekenhuis (waar ook de omgeving gebruik van maakt), een eigen timmerwerkplaats met een bouwploeg, een garage, een keuken (waar de werknemers 2 maaltijden per dag krijgen), een crèche (voor de kinderen van de vrouwen) en nog een paardenstal met een veld voor de paarden en de ezel.

De kinderen gaan naar een Internationale School. Rondom het huis zie je prachtige bloemen en planten, apen, varanen, slangen, vogels waaronder visarenden en veel ongedierte. ’s Avonds komen er gigantische zwermen vliegen uit het meer naar het land. Het boek beschrijft haar leven met haar gezin en andere expats in Oeganda. Ervaringen met de politie, die makkelijk om te kopen is. Gezellige feestjes worden georganiseerd op het bedrijf, maar er zijn ook feestjes met de expats, waaronder het Sinterklaasfeest. Slangen die soms in het huis een slaapplek vinden. Het fanatisme waarmee Monique is gaan motorcrossen, nadat haar zoon en dochter met wedstrijden mee gingen doen. De kerstvakantie bij de Sipi Watervallen, die adembenemend mooi waren. En de safari’s die ze gedaan hebben en daarbij in een hotel verbleven, maar later ook met 5 gezinnen in tenten in de Bush.

Monique heeft zich ingezet om geld in te zamelen in Nederland om een kerk en een school te helpen in Oeganda. Het boek beschrijft op een mooie soms hilarische wijze waar een Nederlands gezin in Oeganda tegenaan loopt, de warmte, het rode stof van de wegen, de cultuurverschillen. Maar ook het leven met de mooie en warme mensen in Oeganda.

Met veel plezier heb ik het boek “Mijn leven in Oeganda” gelezen. Door de losse verhalen word je meegenomen in het leven van een Nederlands gezin in Oeganda. Hun ervaringen met andere culturen die een andere levensstandaard hebben, het prachtige land en de warmte en liefde van de inwoners van Oeganda.

Benieuwd?
Het boek is te bestellen in onze boekenshop.

 

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.