Je boek uitgeven, kosten van drukken tot promotie

Een boek uitgeven in eigen beheer, betekent kosten maken. Niet alleen voor het drukken van het boek (hierover lees je meer in de volgende alinea), maar ook voor de distributie en promotie. Het goede nieuws is: de kosten zijn duidelijk. Je kunt dus gewoon een rekenschema maken met zaken als transportkosten, opslagkosten en marketingkosten. Je hebt allereerst een aansluitnummer en ISBN-nummer nodig. Vervolgens moet je je boek verkopen. Dat kan via boekhandelaren. Houd er dan rekening mee dat ze 35 – 50 procent korting vragen. Verkoop je je boek zelf? Houd dan rekening met kosten voor het verpakken en versturen van je boek. Natuurlijk wil je je boek graag onder de aandacht van mensen brengen. Dit kun je zo duur maken als je zelf wilt. Via free publicity en social media kun je veel doen voor weinig geld. Maar het begint allemaal met de kosten van het boek drukken.

Drukkosten zijn overzichtelijk

De kosten van een boek drukken zijn overzichtelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat er allerlei extra kosten voor het boek uitgeven bij komen. In feite kun je de prijs zo hoog of laag maken als je zelf wilt. Het hangt er maar net vanaf welk papiersoort je kiest, welke bindwijze gebruikt zal worden en wat voor omslag je wilt. En het goede nieuws: wij zorgen ervoor dat de kwaliteit altijd in orde is. Je krijgt dus altijd waar voor je geld. Natuurlijk kan je boek ook opbrengsten genereren als je het verkoopt. Slim dus om de kosten mee te nemen in de verkoopprijs van je boek. Wil jij weten wat het drukken van jouw boek kost? Vraag dan hier een offerte aan.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.