Een wereld aan mogelijkheden: van omslag tot binnenwerk

Behalve de keuze tussen digitaal en offset drukken, zijn er nog allerlei manieren om je boek eruit te laten zien zoals jij wilt. Hieronder krijg je een indruk van wat er allemaal kan. Van kaft tot binnenwerk en bindmethodes. En dan zijn er nog extra opties. Zo kun je een gelimiteerde editie laten maken, een leeslint of boekenlegger toevoegen of een ISBN aanvragen.

Omslag boek

De basis van het omslag is de kaft: een softcover (standaard) of hardcover (extra optie). Omslagen met een harde kaft kunnen we per stuk leveren. Als je bijvoorbeeld vijftig boeken met een zachte kaft bestelt, kun je er één met een harde kaft bijbestellen. Wil je extra informatie kwijt op je boek? Maak dan flappen aan het omslag voor bijvoorbeeld een samenvatting of een minibiografie van jezelf. Ga je voor hardcover? Dan is het mogelijk om de binnenkant van het omslag (schutblad) te laten bedrukken met een kleur of afbeelding.

BoekenGilde | Mogelijkheden: omslag van een boek

Vormgeving van je omslag

Het omslag is het visitekaartje van je boek. Dus je wilt dat het er goed uitziet. Jij bepaalt wat je zelf wilt doen en wat je aan ons overlaat. Geef ons een idee of het ontwerp van je omslag. Of omschrijf sfeer van je cover als je het lastig vindt om concreet te worden. Wij ontwerpen covers met plezier én in overleg met jou.

Covertip: Als je door ons het sjabloon laat maken, dan ben je verzekerd van de juiste afmetingen. We doen dat gratis voor je als je je boek bij ons laat drukken!

Veredeling van je omslag

De uitstraling van je boek heeft ook te maken met de veredeling van je omslag. Voor het omslag van je boek zijn er drie standaardvarianten: glans, mat en krasvast-mat laminaat. Mat laminaat is gevoelig voor krassen. Vandaar dat we daar ook een krasvaste versie van hebben. De standaardvarianten kun je uitbreiden op allerlei manieren, zoals met praegen of een zogenaamde spot UV-lak.

BoekenGilde | Mogelijkheden: spot-UV

Papiersoorten en -diktes

Welke papiersoort vind je mooi en hoe dik wil je het hebben? Om te beginnen met de dikte: hoe zwaarder het papier, hoe dikker het is en hoe meer het kost. Heb je een dun boekje dat je een chique uitstraling wilt geven? Dan is dik papier een verstandige keuze. Heb je veel pagina’s en wil je het vooral praktisch houden? Dan is dunner papier verstandig. Bestel een proefpakket bij ons en ontvang een boek om de diverse papiersoorten te zien en voelen. We onderscheiden de papiersoorten gloss, silk, HVO, g-print en roman.

Opmaak binnenwerk

Boeken opmaken is een vak. Met de huidige programma’s en templates kun je er zelf mee aan de slag. Maar realiseer je wel dat het echt een karwei is. Wees, als je je eigen opmaak naloopt, scherp op afbreekfouten en zogenaamde hoerenjongen. Afbreekfouten staan altijd aan het einde van een regel, wanneer het programma een woord op een willekeurige plek afbreekt. Bijvoorbeeld: tan-dpasta. Een hoerenjong is een opmaakfout waarbij de titel of tussenkop nog op de ene pagina staat en de tekst die erbij hoort op de volgende.

Denk je: het is me te veel gedoe? Neem gerust contact met ons op. Dan maken wij het binnenwerk snel en grondig voor je op.

Bindwijze boek

Je kunt je boek op twee manieren inbinden: gelijmd of genaaid. Bij lijmen worden losse vellen papier aan het omslag gelijmd. Bij genaaid gebrocheerd worden drukvellen van vier of acht pagina’s met garden aan elkaar genaaid.

Digitale of speciale uitgave?

Verdient je boek een select publiek of markeert het een bijzonder moment? Overweeg dan om er een Limited Edition van te maken. Wij nummeren dan ieder exemplaar apart voor je. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: je wilt je boek delen met zo veel mogelijk mensen. Dan is het een optie om er een e-Pubversie, iBookversie of een (online) bladerbare PDF van te maken. We doen dit graag voor je. Technisch moet je boek dan wel aan een paar eisen voldoen. Vandaar dat het alleen kan als BoekenGilde het binnenwerk opmaakt.

BoekenGilde | Mogelijkheden: genummerde boeken

Bel of mail ons gerust. We vragen je dan je boek te mailen en laten je binnen een dag weten hoe snel we je kunnen helpen en wat de prijs hiervan is.

Proefexemplaar ongebonden

Voor we gaan drukken, ontvang je van ons een digitaal proefexemplaar van je boek. Je krijgt een ongebonden proefexemplaar via de post met zowel het omslag als het binnenwerk. Het proefexemplaar maken we op exact dezelfde manier als de definitieve versie.

BoekenGilde | Mogelijkheden: proef exemplaar ongebonden

Praktische aflevering

We zorgen ervoor dat je bestelling goed bij je aankomt. Je kunt ook een tweede afleveradres doorgeven en met ons overleggen dat we je een sms sturen zodra de bezorger binnen een uur bij je is. Zo hoef je niet onnodig te wachten. Wil je je boeken zelf ook versturen? Dan is het mogelijk om doosjes te bestellen waar ze in passen. Wij kennen het formaat en gewicht van je boek en zorgen eenvoudig voor de juiste verpakking.

BoekenGilde | Mogelijkheden: boekverpakking

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.