Voorinschrijving van je boek

Wanneer je je boek wilt laten drukken, maar twijfelt over de oplage, dan kun je ervoor kiezen om aan voorverkoop of voorinschrijving te doen. Hier vertellen we je wat voorinschrijving inhoudt, wat het verschil is met voorverkoop en hoe het werkt.

Wat is voorinschrijving?

Bij voorinschrijving inventariseer je voorafgaand aan het drukken van je boek of er animo is voor je boek. Mensen kunnen zich inschrijven via een speciale pagina en daarmee aangeven dat ze jouw boek willen kopen. Na sluiting van de inschrijftermijn kun je de oplage van je boek afstemmen op het aantal geïnteresseerden. Ook kun je eventueel besluiten je boek niet te laten drukken. Er is – in tegenstelling tot voorverkoop – geen garantie dat de inschrijvers uiteindelijk jouw boek ook kopen.

Voorinschrijving is ook interessant wanneer je een herdruk van je boek overweegt en niet precies weet welke oplage je moet kiezen.

Verschil voorinschrijving en voorverkoop

Er zit een wezenlijk verschil tussen voorinschrijving en voorverkoop. Bij voorinschrijving pols je vooraf de interesse in jouw boek, zonder dat er verkoopgaranties aan vastzitten. Bij voorverkoop bestellen (en betalen) mensen jouw boek al, voordat het boek gedrukt is. In beide gevallen krijgt je een eerste indruk van de vraag naar jouw boek. Bij voorverkoop weet je zeker hoeveel boeken je verkocht hebt en moet je overgaan tot drukken van je boek.

Voorinschrijving bij BoekenGilde

BoekenGilde kan je helpen bij de voorinschrijving van je boek. We maken hiervoor dan een speciale pagina aan op onze website met daarop informatie over jouw boek en tevens een formulier dat mensen kunnen opsturen wanneer ze interesse hebben. Inschrijvingen worden direct naar jouw e-mailadres gestuurd. Zo heb je live inzicht in de animo voor jouw boek. De voorinschrijfperiode duurt maximaal 3 maanden.

Promoot je voorinschrijving

BoekenGilde helpt je bij de promotie van de inschrijfmogelijkheid. Dit doen we door:

  • Vermelding op onze website middels een speciale pagina
  • Vermelding op de Facebook-pagina van BoekenGilde
  • Vermelding in de maandelijkse Schrijversmail
  • Het geven van tips wat jij allemaal nog kunt doen om je boek onder de aandacht te brengen
  • Eventueel versturen van een e-mailing naar een door jou aan te leveren e-mailadressenbestand (waarbij je inzicht krijgt in het aantal geopende e-mails en doorkliks op buttons/links).

Wil jij op een hoger niveau bezig met je boekmarketing? Schakel dan een boekmarketingcoach van BoekenGilde in. Klik hier voor meer informatie. Ook kun je voor het zelf uitgeven van je boek een van onze webinars of workshops volgen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de voorinschrijving bij BoekenGilde bedragen € 125,00 excl. btw. Hiervoor krijg je het volgende:

  • Aanmaken speciale voorinschrijfpagina inclusief reactieformulier;
  • Promotioneel bericht op de website van BoekenGilde
  • Promotioneel bericht op de Facebook-pagina van BoekenGilde
  • Artikel in onze Schrijversmail
  • De gegevens van alle mensen die interesse hebben in je boek en formulier op de voorinschrijfpagina hebben verstuurd.

Voor het eenmalig versturen van een e-mailing berekenen we € 50,00 excl. btw. Wil je de voorinschrijfperiode verlengen, dan kost dat € 25,00 excl. btw per maand (maximaal 3 maanden).

Meer informatie of de volgende stap zetten?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met ons via e-mail of telefoon +31 53 3032 080. Wil je jouw boek aanmelden, vul dan het aanvraagformulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.