Voorverkoop van je boek

Wanneer je je boek wilt laten drukken, maar twijfelt over de oplage, dan kun je ervoor kiezen om je boek in de voorverkoop te doen. Op deze pagina vertellen we je wat voorverkoop inhoudt, het verschil met voorinschrijving, hoe het werkt en wat de kosten zijn.

Wat is voorverkoop?

Bij voorverkoop biedt je jouw boek al te koop aan voordat deze gedrukt is. Mensen kunnen jouw boek dus al bestellen en tevens betalen. Je krijgt zo een eerste indruk van de vraag naar jouw boek. Na de voorverkoopperiode van maximaal 3 maanden, laat je je boek drukken in de door jou gewenste oplage. Het voordeel van voorverkoop is dat je als auteur een goede indruk krijgt van de eerste oplage en geen (grote) voorfinanciering voor het drukken van je boek hoeft te doen. In tegenstelling tot de voorinschrijving, weet je zeker hoeveel exemplaren je van je boek verkocht hebt vóór het drukken van je boek.

Verschil voorverkoop en voorinschrijving

Er zit een wezenlijk verschil tussen voorverkoop en voorinschrijving. Bij voorverkoop bestellen (en betalen) mensen jouw boek al, voordat het boek gedrukt is. Bij voorinschrijving pols je vooraf de interesse in jouw boek, zonder dat er verkoopgaranties aan vast zitten. Geïnteresseerden vullen enkel een formulier in en betalen het boek dus nog niet. In beide gevallen krijg je een eerste indruk van de vraag naar jouw boek. Bij voorverkoop weet je zeker hoeveel boeken je verkocht hebt en ga je na de voorverkoopperiode over tot het drukken van je boek.

Voorverkoop bij BoekenGilde

BoekenGilde kan je helpen bij de voorverkoop van je boek. We spreken met jou een voorverkoopperiode af van maximaal 3 maanden en plaatsen jouw boek direct in onze boekenshop. Bij voorverkoop kunnen mensen jouw boek direct bestellen en afrekenen via iDeal of PayPal. Het totaalbedrag wordt aan het einde van de voorverkoopperiode verrekend met de drukkosten.

Promoot je voorverkoop

BoekenGilde ondersteunt bij de promotie van de voorverkoopmogelijkheid door:

  • Plaatsing in onze Boekenshop
  • Vermelding op de Facebook-pagina van BoekenGilde
  • Vermelding in de maandelijkse Schrijversmail
  • Het geven van tips wat jij allemaal nog kunt doen om je boek onder de aandacht te brengen
  • Eventueel versturen van een e-mailing naar een door jou aan te leveren e-mailadressenbestand (waarbij je inzicht krijgt in het aantal geopende e-mails en doorkliks op buttons/links).

Wil jij op een hoger niveau bezig met je boekmarketing? Schakel dan een boekmarketingcoach van BoekenGilde in. Klik hier voor meer informatie. Ook kun je voor het zelf uitgeven van je boek een van onze webinars of workshops volgen.

Wat zijn de kosten?

Wanneer je je boek in de voorverkoop wilt zetten, zitten daar geen kosten aan verbonden. Wel ben je verplicht je boek te laten drukken na de voorverkoopperiode van maximaal 3 maanden. Voor het eenmalig versturen van een e-mailing berekenen we € 50,00 excl. btw. Wil je een eigen pagina met meer uitleg over je boek, dan berekenen we daar € 125,00 excl. btw voor.

Meer informatie of de volgende stap zetten?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met ons via e-mail of telefoon +31 53 3032 080. Wil je jouw boek aanmelden, vul dan het aanmeldformulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.