Wij staan voor kwaliteit

Boeken drukken is specialistisch werk. Wij hebben meer dan dertig jaar ervaring. Dat maakt dat we voor de volle 100 procent kunnen instaan voor de kwaliteit. We doen alles – behalve het bezorgen – in eigen huis. Hierdoor hebben we korte lijnen en kunnen we steeds goed controleren wat we doen. En dat scheelt fouten, tijd en geld.

Het beste resultaat in 10 stappen

Net zoals jij stap voor stap naar een compleet boek werkt, zorgen wij stap voor stap dat je boeken in de beste kwaliteit en keurig verpakt bij jou op de stoep staan.

1. Jij levert je boek aan bij BoekenGilde
Je kunt de door jou gemaakte PDF naar ons sturen via de speciale uploadtool die is geïntegreerd in de website. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan helpen we jou hierbij.

2. Wij controleren de PDF die je hebt aangeleverd
We kijken met een professioneel oog naar je boek. Zien we dat er iets fout gaat? Dan nemen we contact met je op.

3. Je ontvangt een proefexemplaar
Zijn we klaar met de controle? Dan ontvang je een proef. Dit is de gecontroleerde PDF die door ons druk-klaar is gemaakt. Als je wilt, kun je een ongebonden proefexemplaar ontvangen (optioneel en tegen meerprijs).

4. Je geeft je akkoord
Je geeft je akkoord op de proef. Afhankelijk van de order krijg je van ons een digitale proef per e-mail (PDF) of een papieren (gedrukte) proef.

5. We drukken de volledige oplage
Dit is de eerste stap in het productieproces. Voor het hele proces hebben we acht werkdagen nodig.

6. We snijden het binnenwerk
Een drukpers werkt met grote vellen, waarop meerdere pagina’s staan. Na het drukken, snijden we de vellen terug naar pagina’s.

7. We veredelen het omslag
We lamineren het omslag en veredelen – als je dat gevraagd hebt – het omslag verder. Bijvoorbeeld door het te praegen of spot UV aan te brengen.

8. We binden het boek
In vaktaal heet dit ‘inhangen’: we verlijmen het binnenwerk met het omslag.

9. We snijden het boek schoon
De pagina’s zijn nu nog iets groter dan ze moeten zijn. Rondom de pagina’s zitten bijvoorbeeld nog snij- en kleurtekens. Die snijden we weg met een zogenaamde ‘drie-snijder’. Deze machine snijdt met drie messen het boek in één keer schoon tot het eindformaat.

10. We verpakken en verzenden je boek
We laten je weten wanneer je boeken bezorgd worden en zorgen ervoor dat je boeken goed verzorgd bij je arriveren. En dan komt het mooiste moment: de doos openmaken en het boek in je handen hebben!

Je bent van harte welkom om eens te komen kijken en de mogelijkheden door te nemen. Bel ons voor een afspraak op +31 53 3032 080. Ons mailen kan natuurlijk ook.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.