Bindwijze boek

Je kunt je boek op twee manieren inbinden: gelijmd of genaaid.

Gelijmd, perfectbind of PUR

Eerst worden alle vellen opgeruwd met een frees, zodat de lijm beter hecht. De losse velletjes worden vervolgens aan het omslag gelijmd. Perfect bind en PUR zijn twee manieren om te lijmen. Het nadeel aan perfect bind is dat de kans dat de pagina’s loslaten bij het openslaan van je boek groot is. Dit risico is er vooral bij Mat MC of G-Print papier. PUR-belijming heeft dit risico niet. Sterker nog: PUR-belijming geeft hetzelfde degelijke resultaat als genaaid gebrocheerd. Vandaar dat wij deze methode het liefst gebruiken. Dat doen we allemaal bij ons in huis. PUR-belijming is mogelijk bij alle papiersoorten. Bovendien is de doorlooptijd kort, ziet de rug er mooi vlak uit en is PUR goedkoper dan genaaid gebrocheerd.

Genaaid gebrocheerd

Boeken die genaaid gebrocheerd zijn, zijn duurzaam en soepel. Net zoals bij PUR-belijming. Deze duurzaamheid komt doordat de drukvellen van vier of acht pagina’s met garen aan elkaar worden genaaid. Doordat de gevouwen katernen één geheel zijn, kan een pagina niet los laten. Nadelen van genaaid gebrocheerd zijn, dat het duurder is en meer tijd kost.
 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.