Omslag boek ontwerpen

De basis van het omslag is de kaft, ook wel de cover genoemd: je kunt kiezen tussen softcover (standaard) of hardcover (extra optie). Omslagen met een harde kaft kunnen we per stuk leveren. Als je bijvoorbeeld vijftig boeken bestelt met een zachte kaft, dan kun je er één met een harde kaft bijbestellen. Wil je extra informatie kwijt op je boek? Dan kun je flappen aan het omslag laten maken. Hier kun je bijvoorbeeld een samenvatting op zetten, of een minibiografie van jezelf. Ga je voor hardcover? Dan kun je de binnenkant van het omslag (schutblad) laten bedrukken met een kleur of afbeelding. Ook kun je een leeslint laten aanbrengen. Als je weet of je voor softcover of hardcover kiest, is het zaak het omslag precies zo te maken als jij wilt. Dat betekent een opmaak die helemaal bij je boek past en een zogenaamde veredeling (bijvoorbeeld lak of laminaat) die je aanspreekt.

Vormgeving van je omslag

Het omslag is eigenlijk het visitekaartje van je boek. Logisch dus dat je wilt dat het er goed uitziet. Jij bepaalt wat je zelf wilt doen en wat je aan ons overlaat.

1. Je doet het helemaal zelf. Prima plan! Bel ons gerust om zaken als de dikte van je boek door te spreken, dan maken wij gratis voor jou een stramien op maat. Dit kun je helemaal zelf vullen en het resultaat past altijd.

2. Je stuurt ons afbeeldingen (opmaak). Weet je wel wat je wilt, maar ga je liever niet zelf aan het opmaken? Geen probleem! Stuur ons de afbeeldingen en de teksten die je op de cover wilt, en wij maken er een mooi geheel van. Natuurlijk overleggen we daarover goed met jou.

3. Je geeft ons een idee (ontwerp). Weet je wel wat de sfeer moet zijn van je cover, maar vind je het lastig om dit te vertalen naar een ontwerp? Dan ontwerpen wij met plezier een cover voor je. Ook hier geldt: altijd in goed overleg met jou.

Covertip! Veel schrijvers hebben moeite met het maken van het juiste sjabloon voor de cover van hun boek. Zaken als de boekdikte en de andere afmetingen van het sjabloon zijn moeilijk te bepalen. BoekenGilde heeft de oplossing. Laat ons het sjabloon maken, je bent dan verzekerd van de juiste afmetingen. We doen dat gratis voor je als je je boek bij ons laat drukken!

Veredeling van je omslag

De uitstraling van je boek heeft niet alleen te maken met het ontwerp van je omslag, maar ook met de zogenaamde verdeling ervan: mat– of glanslaminaat, misschien zelfs wel met reliëf. Je hebt de volgende mogelijkheden:

Glans, mat en krasvast
Voor het omslag van je boek zijn er drie standaardvarianten: glans, mat en krasvast-mat laminaat. Dat kun je het beste vergelijken met de foto’s van vroeger. Die kon je ook in mat en glans afdrukken. De matvariant is gevoelig voor krassen. Vandaar dat we daar ook een krasvaste versie van hebben.

Spot UV-lak
De standaardvarianten kun je op allerlei manieren uitbreiden. Onder andere met een zogenaamde Spot UV-lak op het omslag. We brengen dan een glanslaag aan op een specifiek deel van je omslag, bijvoorbeeld je naam of een afbeelding. Om het effect van Spot UV-lak te behouden, kan het alleen aangebracht worden op een mat gelamineerd omslag.

De diepte in!
Wil je nog een stap verder gaan? Dan kun je kiezen voor het praegen van je omslag. We brengen dan reliëf aan in het karton van het omslag: dit kan zowel naar binnen (verdiept) als naar buiten (verhoogd). Ook is het mogelijk een bepaalde vorm in je omslag te stansen.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.