Opmaken omslag

De laatste, en misschien wel belangrijkste, stap voordat je boek daadwerkelijk gedrukt kan worden: de opmaak of het design van de cover. Het is het eerste waar het oog van de lezer straks op valt. En hoewel je de inhoud van een boek niet mag beoordelen op zijn omslag is het toch de manier om de lezer te verleiden jouw boek op te pakken. Een goede cover of omslag is dus essentieel wanneer je je boek wilt laten drukken en uitgeven. Maar ook als je een boek voor jezelf aan het schrijven bent of alleen aan vrienden en familie wilt geven is een omslag belangrijk. Het zegt namelijk iets over jou als schrijver en het geeft letterlijk vorm aan je verhaal.

Het proces voor het opmaken van de omslag

Misschien heb je een hele duidelijke visie hoe je cover eruit moet komen te zien. Misschien ben je nog zoekende of heb je inspiratie nodig. Wat het ook mag zijn, het team van BoekenGilde staat voor je klaar. Zo is het mogelijk om bij ons een omslag te laten opmaken aan de hand van enkele voorbeelden waaruit je kan kiezen. Het enige dat wij nog van je nodig hebben is de titel van je boek, de naam van de auteur, een tekst voor op de achterkant en bruikbare foto’s of illustraties die verwerkt moeten worden in de opmaak. Naast de hier gegeven voorbeelden kun je natuurlijk ook zelf een voorbeeld aanreiken. Het laten opmaken van een cover door BoekenGilde duurt gemiddeld 7 werkdagen.

Het proces stap voor stap:

  1. De aanvraag
  2. Aanleveren briefing
  3. Uitvoeren en opleveren opmaak cover: 7 werkdagen

De kosten voor het opmaken van de omslag

De kosten voor het opmaken van het omslag bedragen € 135,00 excl. btw. Heb je een foto die je graag op je cover wilt tonen, maar is deze qua uitstraling nog niet exact wat je voor ogen hebt? Dan kunnen wij de foto voor je verbeteren door middel van nabewerking. Kosten hiervoor zijn € 15,00 excl. btw per foto.

Voorbeelden van opmaak

Om het je gemakkelijk te maken hebben we alvast 8 voorbeelden van boekomslagen voor je gemaakt: 4 covers zonder ondertitel en 4 met ondertitel. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen opzet van een omslag naar ons op te sturen die wij vervolgens voor je uitwerken. Je keuze kun je doorgeven tijdens de offerteaanvraag voor opmaken omslag.

  Boekengilde | Opmaken omslag     

Leg de hand aan de laatste stap richting het daadwerkelijk drukken van je boek en laat de cover van je boek professioneel opmaken! Vraag hier een offerte voor de opmaak van jouw cover aan.

Maak je beleving van je lezer compleet met de perfecte cover van je boek!

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.