Een fotoboek maken en publiceren

Eigenlijk is het hartstikke gemakkelijk: zelf je fotoboek maken. Als je wilt dat je fotoboekje over een paar jaar nog een succes is, is het handig om een paar vuistregels te hanteren. De eerste is: selecteer de afbeeldingen voor je boek zorgvuldig. Je fotoboek wordt bijvoorbeeld spannender als je niet alleen foto’s kiest waar iedereen stralend opstaat, maar ook foto’s die laten zien hoe het écht was. En of je nu een groot, of een klein fotoboekje wilt maken, het is ook belangrijk dat het perspectief van de afbeeldingen wisselt: close-up, veraf, meer mensen, minder mensen. Zo voorkom je dat alle foto’s op elkaar lijken.

Fotoboek-klein

Een fotoboek schrijven werkt!

Zodra je de foto’s geselecteerd hebt, zijn er nog twee belangrijke dingen voordat je je fotoboek gaat laten drukken. De eerste is: kies een originele volgorde. Die hoeft echt niet chronologisch te zijn. Zo kan een trouwalbum prima bij het ja-woord beginnen. En een vakantiealbum met de thuisreis. Heb je de afbeeldingen in de juiste volgorde geplaatst? Dan is het tijd voor de grande finale: de teksten voor je fotoboekje schrijven. Let op! Schrijf niet wat iedereen kan zien. Zoals: ‘we zitten op een terras’. Maar schrijf bijvoorbeeld wat ervoor of erna gebeurde, of hoe het eten smaakte. En dan … kun je met trots je fotoboekje printen, afdrukken of laten uitgeven!

Zelf publiceren of via een uitgeverij

Je kunt je fotoboek zelf publiceren of uitgeven via een uitgeverij. Een fotoboek zelf publiceren betekent meer kosten maken. Maar er zijn ook meer opbrengsten. Doe je het via een uitgeverij dan dragen die (deels) de kosten voor het drukken van het boek, de distributie en de promotie. In de praktijk is het echter moeilijk een uitgeverij te vinden om jouw fotoboek te publiceren. Klein beginnen is dan het devies.

Bij meer dan één boek zijn onze prijzen voor fotoboeken interessanter dan die van bekende winkels. Meer weten? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.