Een prentenboek maken om in weg te dromen

Waarschijnlijk heb je al een aantal illustraties of schetsen klaarliggen. De volgende vraag is: hoe kan ik hiervan een prentenboek maken? Zorg allereerst dat je voldoende platen hebt. Meer dan je wilt gebruiken. Zo kun je selecteren en ritme in het boek aanbrengen: bijvoorbeeld rustig beeld en actief beeld, groot versus klein. Kijk vervolgens welke teksten je wilt schrijven. Houd de zinnen kort (niet langer dan tien woorden) en ga uit van maximaal tien zinnen per pagina. Zo nodig je kinderen nog meer uit om te kijken.

Wil je je prentenboek uitgeven?

Misschien wil je je prentenboek uitgeven. Hartstikke mooi als dat lukt. Alleen… de kans is niet heel groot. Uitgeverijen krijgen dagelijks tientallen manuscripten binnen. Het helpt als je in ieder geval goed kijkt naar wie je je schetsen stuurt: is het een uitgeverij die meer prentenboeken uitgeeft? Heb je de juiste contactpersoon? Soms helpt het ook als je belt. Een goed alternatief is zelf je prentenboek maken en drukken. Dat hoeft niet duur te zijn en je kunt zelf dingen als grootte, papierdikte en inbindmethodes bepalen. Zo wordt het echt jouw eigen prentenboek. Bij meer dan één boek zijn onze prijzen voor prentenboeken interessanter dan die van bekende winkels.

Meer weten? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.