De voldoening van een roman schrijven

Het is een gedachte die zich vast heeft gezet in je hoofd: zal ik een roman schrijven? En meteen daar achteraan: kan ik dat wel? Kost dat niet te veel tijd? Wordt het wel wat? Laten we er geen doekjes om winden: een roman maken is niet eenvoudig. En juist daarom geeft het zoveel voldoening. Begin er dus wél aan, zeggen wij. Doe het in één keer goed. Met een realistische planning, waarin je rekening houdt met tegenslagen. Hieronder lees je meer over een roman schrijven: tips die samen een minicursus vormen.

Mini-cursus roman schrijven

Een roman schrijven is ambachtelijk werk. Stap voor stap werk je aan je resultaat. Begin met een groot vel dat je aan de muur plakt of op je bureau legt. Schrijf op dat vel wie je personages zijn. Beschrijf ze alsof het vrienden zijn: hoe zien ze eruit, wat doen ze, waar houden ze van, wat zijn hun eigenaardigheden? Ga vervolgens steeds als het ware een dag met een personage op stap.

Bedenk je bij alles wat je doet: hoe zou X dit vinden? Hoe zou hij reageren? Hoe zou zij reageren? Zorg dat je altijd een klein notitieboekje bij je hebt om aantekeningen te maken. Dat maakt het gemakkelijker om straks je roman te schrijven. Zodra de personages voor je zijn gaan leven, wordt het tijd om de verhaallijn uit te werken. Doe dit schetsmatig. Kijk wat er in welk hoofdstuk gaat gebeuren. En dan wordt het tijd voor het echte werk: je gaat je roman schrijven door het werk hoofdstuk voor hoofdstuk uit te werken. Er zijn verschillende manieren om straks je roman te drukken en in te binden. Verdiep je hier alvast in de mogelijkheden.

Wil je weten wat het kost om je eigen roman te laten drukken? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.