Maak een soort boek waar je trots op bent!

Een boek maken waar je trots op bent, begint met bedenken welk soort boek je gaat schrijven. Op de volgende pagina’s lees je handige tips en praktische ideeën voor verschillende soorten boeken. Want eerst moet je weten welk boek je maakt, voordat je met de inhoud aan de slag kunt. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten boeken.

Kookboek maken

Zelf je eigen kookboek maken in drie stappen? Wij geven je graag een aantal handige tips. Word jij de nieuwe Jamie Oliver? Lees hier meer over het maken van een kookboek.

Receptenboek maken

Verzamel de lekkerste soorten gerechten die je zelf ooit gekookt hebt en maak er een receptenboek van voor je vrienden en familie. Onze belangrijkste tip: houd het klein! Klik hier om meer te lezen over het maken van een receptenboek.

Roman schrijven

Een roman schrijven is niet het eenvoudigste soort boek om te maken, maar geeft veel voldoening. We hebben een minicursus roman schrijven voor je samengesteld. Praktisch en eenvoudig. Lees meer over het schrijven van een roman.

Thriller schrijven

Gebruik angst strategisch en zorg voor het soort plot dat klopt. Dat zijn de belangrijkste leidraden bij het schrijven van een thriller. We vertellen er graag iets meer over. Kijk hier voor meer info over het schrijven van een thriller.

Kinderboek schrijven

Wist je dat Annie MG Schmidt Jip en Janneke bedacht voor haar zoontje Flip? Wil jij ook zo’n soort kinderboek uitgeven of andere kinderboeken schrijven? Begin dan bij het begin en lees veel verhaaltjes voor aan kinderen. Wil je meer weten over kinderboeken schrijven? Klik dan verder.

Fotoboek maken

Een fotoboek maken is hartstikke leuk en makkelijk. Er zijn vele soorten fotoboeken, denk aan vakantie fotoboeken of dat ene soort fotoboek over je oldtimer-restauratie. Kijk hier voor meer informatie over het maken en publiceren van een fotoboek.

Biografie schrijven

Het schrijven van een biografie is voor veel mensen een goed voornemen of zelfs een soort droom. Je eigen levensverhaal of dat van een familie of een goede vriend. Begin eerst met een verkorte versie. Lees hier verder over het schrijven van een biografie.

Vriendenboekje maken

Vriendschap is een van de mooiste dingen van het leven en een vriendenboek maken een klein feestje. Leer je vrienden nog beter kennen bij het maken van een vriendenboekje. Meer lezen over het maken van een vriendenboekje, klik dan hier.

Trouwboek maken

Een trouwboekje is een mooie herinnering aan een bijzondere dag. Wij hebben een paar tips op een rij gezet om een ander soort trouwboek te maken. Wil je ze lezen? Kijk dan hier en leer meer over trouwboek maken.

Prentenboek maken

Hoe maak je van een aantal schetsen of illustraties een prentenboek? Zorg in ieder geval voor voldoende platen. Meer weten over het maken van een prentenboek? Kijk hier verder.

Jubileumboek maken

Een jubileumboek vol verhalen en geschiedenis is niet alleen een bijzonder cadeau om te geven, maar ook een prachtig naslagwerk voor een bedrijf of vereniging. Lees meer over het maken van een jubileumboek.

Is jouw boek al klaar?

Ben jij al zover en wil je nu toch echt je boek gaan uitgeven? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via onderstaande button.
Je krijgt van ons binnen 2 werkdagen een voorstel, natuurlijk is er dan ook nog ruimte om samen te sparren over je boek.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.