Teksten redigeren

Een cruciale stap in het uitgeefproces is de tekstredactie. Hierbij haalt een tekstredacteur onzorgvuldigheden uit je manuscript. Bij BoekenGilde kunnen we dit voor je verzorgen.

Bij tekstredactie let onze tekstredacteur op:

  • Grammatica en spelling;
  • Stijl;
  • Interpunctie;
  • Zinsopbouw
  • Consistentie;
  • Inhoud: zijn dialogen geloofwaardig, is de verhaallijn goed te volgen, etc.?

Na tekstredactie kun je als auteur nog de laatste veranderingen aanbrengen.

Eindredactie is de finale controle. Hierbij worden de allerlaatste fouten in je manuscript opgespoord en wordt jouw manuscript klaargemaakt voor publicatie.

Goed om te weten
Of jouw manuscript klaar is voor tekstredactie of eindredactie hangt af van de kwaliteit van je tekst. Wanneer de tekstredacteur veel moet corrigeren, dan is het lastig om de allerlaatste fouten eruit te filteren. De tekstredacteur kan vooraf inschatten of één redactieronde voor jouw manuscript voldoende is, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Hoe ziet het redactieproces eruit?

De eerste stap: vraag een gratis quick scan aan
Om te kunnen beoordelen wat er nodig is om jouw manuscript gereed te maken, beginnen we met een quick scan. Hierbij krijg jij gratis feedback op 1.000 woorden. Dit helpt jou om een indruk te krijgen van wat tekstredactie aan je manuscript toevoegt en het helpt ons om in te kunnen schatten of één redactieronde voldoende is. Dat is altijd ons uitgangspunt, maar in sommige gevallen niet haalbaar.

* de Quick Scan bieden we aan bij een manuscript van > 20.000 woorden

Hoe gaat het daarna verder?
Je levert je manuscript aan in Word. De tekstredacteur gaat ermee aan de slag. Feitelijke fouten worden in het document gewijzigd en gemarkeerd met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’. Zo weet jij precies wat er is aangepast.
Suggesties, bijv. een zin die niet lekker loopt, worden in de zijlijn als opmerking weergegeven. Jij kunt dan zelf bepalen of je deze suggesties verwerkt of niet.

Het geredigeerde werk wordt in delen opgeleverd. Jij hebt hierdoor al vroeg in het proces een beeld van de voortgang en kwaliteit.

Hou er in je planning rekening mee dat je er zelf nog tijd in moet investeren: de correcties moeten worden nagelopen en de suggesties en opmerkingen moeten – al dan niet – worden verwerkt.

Wat kost tekstredactie?

De prijsopbouw van tekst- of eindredactie is als volgt:
De eerste 2.000 woorden: € 150,00 excl. BTW.
Vanaf 2.000 woorden: € 0,0125 excl. BTW per woord.

Rekenvoorbeeld:
Stel, je hebt een manuscript bestaande uit 70.000 woorden.
Hiervoor betaal je € 150,00 + € 850,00 (68.000 x € 0,0125) = € 1000,00 excl. BTW.

De tekstredacteur zal in één ronde de tekstredactie of, wanneer je manuscript daar gereed voor is, de eindredactie verzorgen.
Wanneer wij de tekstredactie van je boek hebben gedaan en je geeft ons opdracht om ook de eindredactie te verzorgen, dan geven wij 25% korting op de kosten voor eindredactie.

TIP! Het is ook mogelijk meteen je achterflaptekst te laten schrijven. Kosten hiervoor zijn € 99,00 excl. btw.

Laat je tekst of boek redigeren en vraag via onderstaande button een offerte voor tekstredactie aan.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.