Teksten redigeren

Tekstredactie, de finale controle voor een foutloos manuscript.

Is je manuscript gereed? Dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Een laatste controle moet de kleine fouten die er ingeslopen zijn naar voren halen. Wil je jouw tekst of boek laten controleren en redigeren? BoekenGilde helpt je met het redigeren van je teksten! Een taalfanaat met een frisse blik ziet vaak fouten waar je zelf ‘blind’ voor bent geworden.

Waar de tekstredactie op let

Wanneer je je manuscript door ons laat redigeren, dan worden taal- en stijlfouten eruit gehaald, net zoals foutieve spelling en een onnatuurlijke (zins)opbouw. Deze worden verbeterd, dan wel aangemerkt als aandachtspunt.

TIP! Heb je het begin van je boek op papier, dan kan het zinvol zijn om dat deel alvast te laten redigeren. De feedback die je krijgt is in veel gevallen dusdanig leerzaam, dat je dat zelf al kunt toepassen op de rest van je manuscript. Dit bespaart je herschrijfwerk later in het proces.

Tekstredactie, stap voor stap

Wanneer je bij ons een aanvraag doet, lever je simpelweg je tekstdocument aan dat je wilt laten redigeren. Onze tekstredacteur gaat hiermee aan de slag en stuurt je het document terug met daarin feitelijke fouten direct aangepast (en gemarkeerd) en zaken die opvallen worden als opmerking geplaatst in de zijlijn. Vaak voorzien van een suggestie hoe het beter kan. Hou er in je planning rekening mee dat je er zelf nog tijd in moet investeren: de correcties moeten worden nagelopen en de suggesties en opmerkingen moeten – al dan niet – worden verwerkt.

Het proces stap voor stap:

  1. De aanvraag
  2. Aanleveren tekstdocument door de klant
  3. Opleveren van document met opmerkingen door BoekenGilde

De kosten van tekstredactie

De prijsopbouw van tekstredactie is als volgt:

  • De eerste 2.000 woorden: € 125,00 excl. btw
  • Vanaf 2.000 woorden: € 0,0125 excl. btw per woord

Hierbij wordt de tekst qua grammatica en spelling gecorrigeerd en tevens ontvang je inhoudelijke feedback.

Heb je haast? Dan kunnen we bij beschikbaarheid van een redacteur binnen 24 uur jouw teksten redigeren tot 2.000 woorden. We berekenen daarvoor wel een toeslag van 25%.

Quick Scan
Wil jij een indruk krijgen van wat tekstredactie voor jou kan toevoegen? Vraag dan een Quick Scan aan. Voor € 25,00 excl. BTW krijg jij feedback op 1.000 woorden*. Beslis je naderhand dat wij je boek mogen redigeren, dan brengen wij deze € 25,00 in mindering op de kosten voor tekstredactie.

* de Quick Scan bieden we aan bij een manuscript van > 20.000 woorden

TIP! Het is ook mogelijk meteen je achterflaptekst te laten schrijven. Kosten hiervoor zijn € 99,00 excl. btw.

Laat je tekst of boek redigeren en vraag een offerte voor tekstredactie aan. Je hebt dan binnen de kortste keren een foutloos manuscript in handen. Klaar om opgemaakt en gedrukt te worden.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.