Teksten redigeren

Tekstredactie, de finale controle voor een foutloos manuscript.

Is je manuscript gereed? Dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Een laatste controle moet de kleine fouten die er ingeslopen zijn naar voren halen. Wil je jouw tekst of boek laten controleren en redigeren? BoekenGilde helpt je met het redigeren van je teksten! Een taalfanaat met een frisse blik ziet vaak fouten waar je zelf ‘blind’ voor bent geworden.

Waar de tekstredactie op let

Wanneer je je boek aanmeldt voor een tekstredactie dan gaat een tekstschrijver aan de slag met je manuscript. Taal- en stijlfouten worden eruit gehaald, net zoals foutieve spelling en een onnatuurlijke (zins)opbouw. Deze worden verbeterd, dan wel aangemerkt als aandachtspunt.

TIP! Heb je het begin van je boek op papier, dan kan het zinvol zijn om dat deel alvast te laten redigeren. De feedback die je krijgt is in veel gevallen dusdanig leerzaam, dat je dat zelf al kunt toepassen op de rest van je manuscript. Dit bespaart je herschrijfwerk later in het proces.

Tekstredactie, stap voor stap

Wanneer je bij ons een aanvraag doet, lever je simpelweg je tekstdocument aan dat je wilt laten redigeren. Een professionele tekstschrijver pakt dit vervolgens op en stuurt je het document terug met de opmerkingen die je kunt doorvoeren. Het noteren van de opmerkingen in plaats van het meteen doorvoeren ervan is een bewuste keuze. Op deze manier kun je zelf zien en ontdekken waar de foutjes erin zijn geslopen, zodat je ze een volgende keer wellicht niet meer maakt.

Het proces stap voor stap:

  1. De aanvraag
  2. Aanleveren tekstdocument door de klant
  3. Opleveren van document met opmerkingen door BoekenGilde

De kosten van tekstredactie

Voor het redigeren van je teksten brengen wij de volgende kosten in rekening:

  • De eerste 2.000 woorden: € 125,00 incl. btw
  • Vanaf 2.000 woorden: € 0,0125 incl. btw per woord

Hierbij wordt de tekst qua grammatica en spelling gecorrigeerd en tevens ontvang je commerciële feedback.

Heb je haast? Dan kunnen we bij beschikbaarheid van een redacteur binnen 24 uur jouw teksten redigeren tot 2.000 woorden. We berekenen daarvoor wel een toeslag van 25%.

Quick Scan
Wil jij een indruk krijgen van wat tekstredactie voor jou kan toevoegen? Vraag dan een Quick Scan aan. Voor € 25,00 incl. BTW krijg jij feedback op 1.000 woorden. Beslis je naderhand dat wij je boek mogen redigeren, dan brengen wij deze € 25,00 in mindering op de kosten voor tekstredactie.

TIP! Het is ook mogelijk meteen je achterflaptekst te laten redigeren. Kosten hiervoor zijn € 99,00 incl. btw

Laat je tekst of boek redigeren en vraag een offerte voor tekstredactie aan. Je hebt dan binnen de kortste keren een foutloos manuscript in handen. Klaar om opgemaakt en gedrukt te worden.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.