Thriller schrijven? Begin bij het eind!

Een goede thriller maken, betekent twee dingen: je moet een plot hebben dat deugt én je moet angst strategisch kunnen gebruiken. Over de angst gaat de alinea hierna. Het plot is feitelijk niet meer dan het wie, wat, waar, wanneer, hoe en waarom? Bijvoorbeeld: Hans vermoordt Herman, in een garagebox, rond middernacht, met een agressief reinigingsmiddel, omdat Hans iemand wilde vermoorden met de postcode 6524 huisnummer 3. Dit was de postcode van Herman. Zorg dat je plot duidelijk is voordat je je thriller gaat schrijven. Je kunt vervolgens per hoofdstuk bepalen welke deeltjes van het plot je weggeeft.

Zoek de angst bij thriller schrijven

De grootste truc bij het thriller schrijven is handig omgaan met angst. Angst is niet rationeel, het is onrustig worden van wat in de lucht hangt, maar waarvan je niet zeker weet of het gebeurt. Die sfeer kun je bij het thriller maken oproepen door omstandigheden te beschrijven die mensen alert maken: miezerig weer, koplampen, de geur van afval of bloed, verlaten plekken, het gevoel dat je gevolgd of bekeken wordt, geluiden die je niet kunt thuisbrengen.

Thriller

Wees niet te bang om surrealistisch te zijn bij het thriller schrijven: het wordt juist spannend door wat niet voor de hand ligt! We begeleiden je stap voor stap om het drukken van je thriller een succes te maken.

Wil je weten wat het kost om je eigen thriller te laten drukken? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.