Masterclass verhaal schrijven incl. publicatie!

15 januari – 15 juli 2018

Laat je verhaal uitgeven in een professionele verhalenbundel!

Tijdens deze masterclass van een half jaar werk je onder kundige schrijfbegeleiding van Nanda Huneman aan je eigen levensfictieve verhaal over een keerpunt in je leven. Je leert hoe je je verhaal levensecht en fictief, rakend en rond op papier krijgt. Tegelijkertijd leer je tijdens een trainingsdag hoe uitgeven in eigen beheer werkt. Kennis en ervaring die je goed in kan zetten als je je eigen boek schrijft en uitgeeft. Het kader van deze training helpt je om schrijven niet langer uit te stellen en daadwerkelijk jouw verhaal op papier te zetten.

In juli worden de verhalen van de 21 deelnemende schrijvers geredigeerd en uitgegeven door BoekenGilde in de pakkende verhalenbundel ‘Hoofdstuk 1’. Je hebt dus meteen een concreet resultaat. In de zomer heb jij jouw eigen boek in handen!  

Hoofdstuk 1 van jouw boek

Wil jij je eigen boek schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen? Lukt het niet om de juiste vorm te vinden of daadwerkelijk door te zetten? Dat is niet gek, want een boek schrijven is een veeleisende klus. Het is lastig om overzicht te houden en te weten wat je echt wilt zeggen.
Daarom is het vaak behulpzaam om te beginnen met een verhaal. Een verhaal waarin je de kern van je boek pakt. In een verhaal kun je oefenen met het opbouwen van spanning, het uitwerken van dialogen, de rode draad vasthouden en kan je je stijl fijn slijpen. Door op de korte boog te werken, heb je straks de lange adem om je boek op niveau af te ronden.

Tijdens deze masterclass schrijf je als het ware ‘Hoofdstuk 1’ van je boek. Een verhaal dat op zichzelf staat, maar wat ook als ingang van je eigen boek kan dienen. Een hoofdstuk dat je bij de kladden grijpt en je niet meer loslaat!

Het keerpunt in jouw verhaal

Je schrijft over een keerpunt in je leven. Het moment dat alles veranderde, dat je een nieuwe koers insloeg, dat je iets dierbaars verloor of een helder inzicht je trof. Deze aardverschuivingen zijn het perfecte uitgangspunt voor een verhaal. Je schrijft vanuit je eigen ervaring, maar je neemt ook de literaire vrijheid om met de waarheid te spelen. Je vergroot uit, laat weg, stileert. Het lesboek ‘Spelen met je leven – over het schrijven van Levensfictie’ van Nanda Huneman krijg je bij de masterclass cadeau en staat bomvol theorie en oefeningen hoe je dit kunt aanpakken.

De opbouw van de masterclass

Tijdens het traject krijg je persoonlijke schrijfbegeleiding van Nanda. Ze leest je verhaal meerdere malen, voorziet het per mail van feedback en tijdens skype sessies brainstorm je samen hoe je het verhaal nog beter uit de verf kan laten komen. Tijdens de trainingsdag in het voorjaar wijden Nanda en Sanne je in in de wereld van de Reis van de Held en de wereld van het uitgeven in eigen beheer. Tijdens deze dag leer je ook de eenentwintig andere schrijfhelden kennen die aan de masterclass meedoen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De redactie, uitgave en presentatie

Als je verhaal dan in mei af is, gaat Sanne er als eindredacteur nog eens flink overheen, zodat je taal echt stevig staat. We behandelen je verhaal als een boek. Het moet gewoon helemaal kloppen.

Dan starten de drukpersen en wordt er een prachtige bundel gedrukt. Die in juli op een feestelijke manier wordt gepresenteerd! Nodig je vrienden en familie nu alvast uit!

Planning

 • Meld je aan voor 11 januari 2019
 • Maandagavond 14 januari gaan we gezamenlijk van start met een online webinar.
 • In juli is het boek klaar

Kosten

570,- incl. btw.
Wil je in termijnen betalen? Dat kan ook!
Let op: de masterclass kan alleen doorgaan bij 21 aanmeldingen.

Wil je een voorproefje? Meld je dan hier aan voor de online gratis workshop ‘SCHRIJF JE KEERPUNT’ van Nanda op maandagavond 10 december van 19.30-20.30. Tijdens deze workshop krijg je prikkelende schrijfopdrachten die je helpen om op een levendige manier over jouw keerpunten te schrijven. Ook kan je je vragen over de Masterclass hier kwijt!

Vragen?

Neem contact op via e-mail.

 
Wat krijg je?
 • Twee keer een levendige coachsessie via Skype met Nanda
 • Drie keer een professionele verhaalbeoordeling via de mail
 • Een trainingsdag in het voorjaar over selfpublishing en de Reis van de Held
 • Een aantal tussentijdse online webinars/workshops die je op gang helpen
 • Het lesboek ‘Spelen met je leven – over het schrijven van levensfictie’
 • Een community van bevlogen medeschrijvers
 • Redactie, vormgeving en publicatie van je verhaal
 • 1 gratis exemplaar van het boek en riante korting op overige exemplaren
Wat lever het op?
 • Je ontdekt wat de kern van jouw verhaal is
 • Je benut je schrijftalent optimaal
 • Je weet hoe je een goed verhaal opbouwt en afrondt
 • Je schrijft een verhaal van 5-10 pagina’s dat als start van jouw boek kan dienen
 • Je leert hoe de uitgeefwereld werkt
 • Je creëert een goede basis voor het schrijven/uitgeven van je eigen boek
 • Je hebt een boek gepubliceerd dat mede van jou is

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.