Boeken drukken

Jouw boek perfect gedrukt

Eindelijk is het zover. Je boek is af! Natuurlijk wil je niets liever dan zo snel mogelijk een echt exemplaar in handen krijgen. Dan ben je bij de vakmensen van BoekenGilde aan het juiste adres. Wij begrijpen namelijk als geen ander dat je boek laten drukken een spannend moment is. Iets waar je lang naartoe hebt geleefd en wat nu werkelijkheid wordt. Bij BoekenGilde kun je terecht voor het drukken van allerlei soorten boeken. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, want als het om boeken gaat is alles maatwerk.

Het proces van het drukken van een boek

Wanneer je bij ons een aanvraag doet voor het drukken van een boek heb je de keus om zelf je binnenwerk op te maken of het door ons te laten doen. Wanneer je zelf je boek opmaakt hoef je geen kosten te maken. Om je hierbij te helpen krijg je van ons een InDesign template waarmee je aan de slag kunt, zodat je zeker weet dat je bij ons het juiste bestand aanlevert. Wanneer wij het boek voor je opmaken lever je bij ons de platte tekst en afbeeldingen aan. Ook de cover is zelf aan te leveren of door ons op te maken.

Wanneer het binnenwerk en de cover zijn opgemaakt sturen we je een proefdruk. Bij akkoord kun je er ongeveer vanuit gaan dat een hardcoverboek binnen 10 werkdagen bij je thuis wordt bezorgd en een softcoverboek binnen 8 werkdagen. Uiteraard is dit afhankelijk van de oplage. Vraag je bij ons ook een ISBN nummer op? Dan plaatsen we automatisch en gratis je boek in onze boekenshop: dé plek om je boek te verkopen! De verkoop van je boek gaat gewoon via jou. Wil je liever dat wij dit voor je oppakken? Dan kun je bij ons de boeken in het magazijn laat opslaan. Wij regelen vervolgens de verkoop en verzending wanneer er een boek via de boekenshop wordt verkocht.

Het proces stap voor stap

 1. De offerte-aanvraag
 2. Akkoord op offerte(s)
 3. Aanvragen ISBN
 4. Aanleveren van tekst en beeld (binnenwerk) door de klant:
  • Een correctievrije PDF die opgemaakt is met een gratis template die wij bij je aanleveren
  • Platte tekst en losse afbeeldingen, waarbij wij de opmaak voor je verzorgen en je verzekerd bent van het juiste drukbestand.
 5. Aanleveren omslag
  • Aan de hand van een voorbeeld
  • Door ons ontworpen
  • Drukklare pdf door klant
 6. Proefdruk
 7. Na akkoord proefdruk worden de boeken gedrukt
 8. Opleveren boeken (afhankelijk per oplage en afwerking)
  • Softcover: doorgaans 6 werkdagen
  • Hardcover: doorgaans 10 werkdagen
 9. Eventueel plaatsing in de boekenshop en opslag in magazijn BoekenGilde

De kosten voor het drukken van een boek

Geen enkel boek is hetzelfde. Daarom zijn ook de kosten per druk verschillend. Je kunt bij ons vrijblijvend een offerte opvragen voor het drukken van jouw boek. En mocht je vragen hebben, dan adviseren wij je graag bij de keuze voor de juiste cover, opmaak van het binnenwerk, digitaal of offset drukken en de afwerking.

Vraag vrijblijvend een op maat gemaakte offerte bij ons op voor het drukken van jouw boek!

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.