70 jaar leugens en bedrog en regime changes

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(4 klantbeoordelingen)

 19,90

Een analyse van koude oorlogen, warme oorlogen en 45 regime changes.

9 op voorraad

Auteur: Rik Min

Beschrijving

AuteurRik Min
ISBN978-946-323-09-57
GenreGeschiedenis en Politiek
TaalNL
Aantal pagina’s
Prijs€ 19,90
Jaar2017

Rik Min toont aan dat na de val van de Sovjet-Unie als socialistische maatschappij, de koude oorlog tegen ‘het socialisme’ en ‘het communisme’ gewoon is doorgegaan. Hij noemt al het stoken in ‘ongebonden’ en ‘onafhankelijke’ landen daarom de ‘Tweede Koude Oorlog’. Hij laat ook zien dat het moslim-extremisme is gecreëerd door de Verenigde Staten (lees: het Pentagon) en is ingezet ‘om het communisme op te rollen’, te beginnen in Afghanistan, daarna in Joegoslavië, Libië, Oekraïne en Syrië. Hij toont aan dat elke regime change die werd ingezet de linkse beweging verder verdeelde.

Over de auteur
Rik Min (1946, Bergen NH) is communist, scepticus, wereldburger en vrijdenker. Hij publiceerde dit boek eerst als e-book op internet, er verschenen verschillende versies in de periode 1997-2017. Het boek geeft een analyse van de Koude Oorlog en de daaropvolgende, ‘tweede’, minstens net zo koude oorlog.

Extra informatie

Gewicht0.500 kg
Afmetingen22 × 15 × 2 cm

4 beoordelingen voor 70 jaar leugens en bedrog en regime changes

 1. Waardering 4 uit 5

  Jo Versteijnen

  In zijn boek ’70 jaar leugens, bedrog en regime changes’, blijkt auteur Rik Min in zijn analyse van de Koude Oorlog niet over één nacht ijs te gaan. De eerste update van zijn onderzoekswerk verscheen al in 2004, gevolgd door updates van 2005, 2006, 2008, 2011 en 2017. Goed werk heeft kennelijk nog steeds tijd nodig, en dat wordt dan ook weerspiegeld in een studie die het meer dan waard is er kennis van te nemen. Je hoeft het niet in alles met hem eens te zijn, maar dat hij een alternatieve, leerzame en uitdagende kijk heeft op wat onze geschiedenisboekjes ons over de Koude Oorlog voorspiegelen, valt niet te ontkennen.

  Dat blijkt op de eerste plaats al waar hij naast de Koude Oorlog die volgens die geschiedenisboekjes duurt van 1946 tot de val van De Muur, nog een tweede onderscheidt, een die nog steeds van kracht is. Met de val van de Muur is er immers nog geen einde gekomen aan de strijd van het westers imperialisme, onder leiding van de Verenigde Staten en het Pentagon, tegen socialisten, communisten en progressieve mensen. Al sinds 1936 tot nu toe is dit de essentie van de Koude Oorlog, en ook van de analyse van Min. Zij het dan met dit verschil dat vanaf 1991 die strijd meer gebruik maakt van psychologische oorlogsvoering, ten einde de bevolking zo nog beter te kunnen verwijderen van het socialisme.

  Het boek is één roman van feiten en informatie over systematische methoden van rechts en het Pentagon om via demoniseren (communisten en socialisten zijn “moordenaars en duivels”), uitlokken, medialeugens, nepnieuws, het stimuleren van afscheidingsbewegingen en ‘eigen volk eerst’– dit alles onder het mom van ‘democratie’ –, naties te destabiliseren en inwoners te verwarren. We zien in dit boek hoe een en ander in zijn werk gaat met betrekking tot bijvoorbeeld de Sovjet-Unie, Afghanistan, Joegoslavië, het Midden-Oosten en de voormalige socialistische landen. Duidelijk wordt ook hoe het moslim-extremisme door het Pentagon is geschapen om het communisme op te rollen. En dit alles natuurlijk met het doel om in deze door het kapitaal gecreëerde chaos, de macht van het wereldwijde kapitalisme veilig te stellen all over the world en markten te veroveren voor westerse producten. Al vóór het verschijnen van The shockdoctrine (2007) van Naomi Klein, komt Rik Min kennelijk tot een vergelijkbare analyse als zij.

  Rik Min is een van de eersten in ons land die in zijn boek zo duidelijk de leugens, de wandaden en de misleiding van het volk door het westers imperialisme ontmaskert en aan de kaak stelt. Maar bij een bevolking die al zo lang is geïndoctrineerd en misleid met de leugen dat de Koude Oorlog resulteert uit socialistisch verzet tegen de ‘respectabele’ poging van het westen om overal de democratie te vestigen, kan men helaas niet op korte termijn al veel invloed van Min’s ontmaskering verwachten. In dit licht gezien zou de analyse van de auteur misschien nog meer aan diepte en invloed gewonnen hebben bij een uitleg waarom het kapitalisme voor zijn zelfbehoud onvermijdelijk aangewezen is op verovering – met alle middelen – van heel de wereld (neoliberale globalisering) als markt. Dit zou niet alleen de misdaden van het westers imperialime nog inzichtelijker kunnen maken, het zou ook een richting naar een alternatief stelsel naderbij kunnen brengen, waarin de wereld is verlost van dit kapitalistisch gedrocht. Misschien een opgave voor een volgende update?

  Jo Versteijnen.

 2. Waardering 4 uit 5

  Dick Klein Oonk (geverifieerde eigenaar)

  Ik bestel niet snel online boeken. Maar nu meteen gedaan omdat ik weet hoe Rik Min iets duidelijk, helder en begrijpelijk kan vertellen.En nu in boekvorm veschenen altijd een mooi naslagwerk wbt geschiedenis die je op dit moment in de msm niet tegenkomt. Ook over 10 jaar een mooi naslagwerk wat je gewoon uit de boekenkast haalt. Deze week verwacht ik het boek, dus nog niet gelezen ivm verplichte waardering. Zal zeker 4 sterren zijn.

 3. trouwjurk

  Schrijven uitstekend, goed werk, dank je!

  https//:www.robesandcloaks.com

 4. Waardering 4 uit 5

  Paul nan der Veen

  moet nog bestellen en lezen; lijkt zeer de moeite waard

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.