De buurtschappen rondom Coevorden – Deel 7 (slot)

Prijs: nog niet bekend

Niet op voorraad

Beschrijving

Auteur J.C. Brinks
ISBN 978-94-632-3071-1
Genre Geschiedenis
Taal NL
Aantal pagina’s 284
Prijs N.n.b.
Jaar 2017

De buurtschappen rondom Coevorden – Deel 7 (slot) – “Van de Meeden en Weijerswold naar Vlieghuis en Padhuis”

Voor U ligt het zevende en het laatste deel van de serie “De Buurtschappen rondom Coevorden” en daarmee wordt een project van 20 jaar afgesloten.

Dit boek beschrijft de geschiedenis van de huizen en de bewoners van het Padhuis, het Vlieghuis, Weijerswold en een deel van de Meeden, voor zover gelegen in de gemeente Coevorden. Het gebied is, en was, een agrarisch gebied gelegen aan de grens met Duitsland, smokkelen was dan ook een grote hobby van veel bewoners. Lang geleden lagen hier grote heidevelden en woeste gronden met hier en daar een groepje, soms zeer oude, boerderijen, die later de genoemde buurtschappen zouden gaan vormen. In de kern is de situatie nog steeds zo, industrie is hier nooit gekomen en zelfs de winning van aardolie door de N.A.M. heeft het landelijk karakter van dit gebied niet aangetast. Natuurlijk zijn er ruilverkavelingen geweest en is het Schoonebeekerdiep gekanaliseerd. Dat laatste was zeker geen luxe omdat er eeuwenlang sprake is geweest van wateroverlast. Inmiddels neemt ook hier het aantal veeboeren gestaag af en het is nu meer een prachtig landelijk woongebied aan het worden. Als U hier eens gaat fietsen of wandelen kunt U goed zien wat de vele generaties bewoners van dit oorspronkelijk woeste gebied hebben gemaakt, buurtschappen waar het goed wonen en werken is.

Hoe meer u van het verleden weet, hoe beter U het heden begrijpt!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De buurtschappen rondom Coevorden – Deel 7 (slot)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.