Juliette van Nes 14-10-2020
Een pageturner! Voor je het weet heb je het boek uit en ben je een ervaring rijker. 'Date met een derde' is een aansprekende titel, want wie date er tegenwoordig nou niet? Gretig vernemen wij hoe het andere daters vergaat. Dat niet alle ervaringen even positief zijn daar hebben we ervaring mee. ls er een derde in het spel dan wllen wij daar graag meer over weten. Het boek is geschreven in een dubbel perspectief, zowel de gedachten van Ruben als Danielle de hoofdfiguren worden afwisselend weergegeven. Dat is in het begin wat lastig maar na de eerste hoofdstukken wordt het duidelijk en pak je het snel op wanneer Ruben of Danielle het woord heeft. Danielle Voswinkel is violiste. Hoewel knap en jong slaagt zij er niet in een leuke man te vinden totdat zij via een datingsite Ruben een uitvinder ontmoet. Ruben is ouder maar goodlooking. Hij bewoont een huis in Belgisch Limburg met een groot stuk land. De twee kunnen het direct goed met elkaar vinden en al snel trekt Danielle bij hem in. Heel langzaam komt zij erachter dat Ruben toch niet de man is waar zij hem voor houdt. 'Ik erger me aan de zelfvoldane grijns op zijn gezicht.' Toch gaat zij heel ver met hem mee en verdraagt veel tòt ze zwanger wordt... 'Date met een derde' is de debuutroman van Cécile Ickenrothe. Haar loopbaan in de muziek heeft ze meegegeven aan Danielle, de violiste. Eenmaal in het boek sla je als van zelf de pagina's om. De hoofdstukken waarin Ruben aan het woord is zijn adembenemend en als Danielle weer aan de beurt is zou je willen schreeuwen: 'Meid, pas op, kijk uit.' Dat gegeven doet je nog sneller verder lezen. Cécile heeft een soepele stijl van schrijven, maar wat mij opviel was het 'gij' en 'u' in de conversatie met de Belgische buurvrouw. De Vlamingen die ik ken gebruiken het persoonlijk voornaamwoord 'gij' in plaats van 'jij', maar voor zover ik weet is het ongewoon dat Nederlanders het gebruiken in een gesprek met een Vlaming. Al met al is 'Date met een derde' een fijn boek om te lezen. Een aanrader vooral bij de regenachtige en stille dagen die komen.
Danielle Gemmel 22-03-2020
Ik vond het een heel mooi verhaal. Ik voelde van bij het begin dat er iets niet pluis was met Ruben, maar kon er de vinger nog niet opleggen. De spanning rond Ruben wordt stilletjesaan opgedreven tot op het einde. De romantiek tussen het koppel is aanwezig maar af en toe voel ik dat er een spanning tussen hen is. Voor Daniëlle moet het moeilijk zijn om de reacties van Ruben in verband met zijn overleden vrouw Els te begrijpen. Ze probeert, maar op het laatst moet ze hem toch loslaten voor haar eigen goed en dat van haar kind. Het verhaal is heel vlot te lezen. Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen. Zeker een aanrader !
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Cecile Ickenroth
ISBN / EAN
9789464021059
9789464026344
Prijs
 9,99
Genre
Literatuur & Romans
Taal
Nederlands
Jaar
2020
Aantal pagina’s
279

Over de auteur

Cécile Ickenroth

Cécile Ickenroth (1967) schrijft sinds haar vroegste jeugd. Naast een loopbaan in de muziek is het schrijven altijd een passie gebleven. Cécile schreef columns, recensies en interviews voor het blad ‘Pianowereld’ en startte enkele jaren geleden met het volgen van verschillende cursussen proza en verhalend schrijven. Hieruit is de roman “Date met een derde” ontstaan.

Cecile Ickenroth


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: