De Pioniers van het Bergkwartier – Mannen van het eerste uur

 16,40

Een kleurrijk verhaal over drie intensieve jaren, 1966-1969. De mannen die direct of indirect aan het woord komen, waren pioniers. Bescheiden maar volhardend. Goed in staat om taken te verdelen en elkaar te versterken. Deze aspecten én de juiste contacten in het land heeft hen in korte tijd het succes gebracht dat leidde tot het Deventer Bergkwartier zoals wij het nu kennen en graag zien.

Auteur: Ingrid van Bergenhenegouwen

Beschrijving

Auteur Ingrid van Bergenhenegouwen
ISBN 978-94-6323-406-1
Genre Historie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 108
Prijs  € 16,40
Jaar 2018

De Pioniers van het Bergkwartier – Mannen van het eerste uur

In dit boek worden de jaren ’66 tot ’69 in Deventer weer even tot leven gebracht. In 1966 besluit een groepje mannen om in actie te komen en te kijken of het tij te keren is. De plannen van de gemeente Deventer om deze vervallen wijk ‘op de Berg’ te slopen en een rondweg aan te leggen, waren ver gevorderd. Enkele van deze mannen komen letterlijk aan het woord. Live of via door hen geschreven memoires. ‘De mannen’ waren bescheiden maar volhardend. Ze stonden voor een fikse uitdaging. En wat bleek, samen met hun adviseurs waren ze goed in staat om de taken te verdelen en elkaar aan te vullen en te versterken. Door stap voor stap zeer voortvarend obstakels te nemen als deze ze zich voordeden, groeide het vertrouwen en de moed van deze werkgroep maar het werd nooit overmoed. Deze aspecten én de juiste contacten in het land heeft hen in korte tijd het succes gebracht dat leidde tot het de oprichting van de NV Bergkwartier. En… tot het Deventer Bergkwartier zoals wij het nu kennen en graag zien. Een verrassend tijdsdocument, een ode aan de pioniers: De mannen van het eerste uur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Pioniers van het Bergkwartier – Mannen van het eerste uur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.