Eco of ego? De toekomst schrijven wij! Oproep tot verinnerlijken

 12,95

Leverbaar vanaf vrijdag 21 december.

Heeft mijn inzet voor duurzaamheid zin terwijl grote vervuilers nog steeds hun gang kunnen gaan? Jazeker! En consuminderen maakt ook nog gelukkiger! ‘Eco of ego?’ pleit voor verinnerlijken en biedt een denkkader dat uitnodigt tot duurzaam handelen.

Auteur: Mariska van Doorn

Categorie:

Beschrijving

Auteur Mariska van Doorn
ISBN 978-94-6323-432-0
Genre Opleiding/ Leerboek
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 84
Prijs  € 12,95
Jaar 2018

Eco of ego? De toekomst schrijven wij!
Oproep tot verinnerlijking

Raak je ook ontmoedigd door de nieuwsfeiten over klimaatverandering? Terwijl je op wéér een mooie lentedag in november je keukenkastje induikt om een stuk plastic te dumpen en je bedenkt: ‘Waar ben ik nou helemaal mee bezig, heeft dit zin als grootvervuilers ongestraft hun gang kunnen blijven gaan?’
Mariska van Doorn stelt dat duurzaamheid en de bereidheid te delen, onontbeerlijk voor onze planeet, alleen voort kunnen komen uit inkeer en zelfonderzoek. Alleen verinnerlijking kan leiden tot het gevoel dat je goed bent zoals je bent, waardoor ‘hebben’ minder belangrijk wordt.
We staan op een keerpunt en verschuiven langzaam van ego naar eco. Ook jouw inzet en groene initiatieven hebben wel degelijk zin. Betrokkenheid bij medemens en leefomgeving maakt uiteindelijk gelukkiger dan overconsumptie en winstbejag.

Een vijfde van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Urgenda.  Deze organisatie strijdt op vreedzame wijze voor duurzaamheid, voor de belangen van de aarde en dus voor ons.

Over de auteur

Mariska van Doorn (1962) is als arbeids- en organisatiepsycholoog geïnspireerd door thema’s als persoonlijke groei, verbondenheid en duurzaamheid. Als fervent natuurliefhebber interviewt zij oprichters van milieubewuste organisaties en schrijft zij over vernieuwende maatschappelijk verantwoorde initiatieven. Zo hoopt zij bij te dragen aan bewustwording van de noodzaak tot verduurzaming en aan het inzicht dat we als individu niet machteloos staan.

Voor meer informatie: www.mariskavandoorn.nl

Mariska van Doorn schrijft als gastauteur voor tijdschrift ‘The Optimist’. Zij publiceerde ook de dichtbundels ‘Lentemorgen’ en ‘Bespiegelingen’.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eco of ego? De toekomst schrijven wij! Oproep tot verinnerlijken” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.