Papierproblemen in de munt – Nederland 1e emissie 1852

Prijs: nog niet bekend

Niet op voorraad

Beschrijving

Auteur Hans Caarls
ISBN 978-94-6323-056-8
Genre Geschiedenis
Taal NL
Aantal pagina’s 148
Prijs N.n.b.
Jaar 2017

Volledige titel: Papierproblemen in de Munt Ten Tijde van de aanmaak 1e emissie Nederland 1852 en overige bijzonderheden 1851 – 1866

Voor de kenners en verzamelaars van de eerste emissie Nederland 1852 is het bekend dat er problemen zijn geweest betreffende de levering van het postzegelpapier dat geproduceerd werd door de erven Dirk Blauw te Wormerveer. Wat voor problemen dit waren en de impact hiervan op de productie van de postzegels wordt in dit artikel uit de doeken gedaan.

Verzamelaars van deze boeiende emissie krijgen nu een verrassende kijk in de “keuken” van de Munt en zal, naar ik hoop, een aanvullende bron van inspiratie zijn om met nog meer enthousiasme de eerste postzegels van Nederland te gaan verzamelen en te bestuderen. Hier en daar worden er zijsprongen gemaakt om het artikel levendig te houden. Tevens omdat het zaken betreft die zijdelings met het papier te maken had en om de lezer kennis te laten nemen dat sommige bewerkingen van het papier en/of drukplaat al dan niet invloed had op het eindproduct, de “postzegel”. En soms, omdat het gewoon leuk is om te weten! Er wordt nadrukkelijk niet ingegaan op de verschillende kenmerken van de drukplaten onderling omdat daarover reeds genoeg is geschreven.

Alle wetenswaardigheden zijn afkomstig uit het archief van ’s Rijks Munt te Utrecht en, voor zover aanwezig en waar nodig, toegelicht. Het betreft de periode 1851 – 1866.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Papierproblemen in de munt – Nederland 1e emissie 1852” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.