Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Gevoelsorkest, het boek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beschrijving

Auteur Maarten Haalboom
ISBN 978-90-829-223-01
Genre Opleiding/ Leerboek
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 110
Prijs  € 29,95 (incl. verzendkosten)
Jaar 2018

Het gevoelsorkest

Het  gevoelsorkest  bestaat uit 43 kaartjes die verschillende gevoelens en emoties uit je ervaring in beeld brengen. Het basisidee is een gevoel of emotie voor te stellen als een lid van jouw gevoelsorkest. Door de leden van het orkest een plaats te geven ontstaat er een beeld hoe de gevoelens en emoties in jouw geval een orkest vormen.  Door hiernaar te kijken en onderzoek te doen, ontstaat ruimte voor inzicht en desgewenst actie: wat wil je doen om het orkest beter tot z’n recht te laten komen?

Aandacht voor wat iemand ervaart – voor, tijdens of na een situatie – is niet vanzelfsprekend. Soms is er ruimte voor gevoel, soms wordt het  onderdrukt. Het kan zijn dat iemand zich bewust is wat er gebeurt, maar dat is niet altijd het  geval. Ruimte nemen om erbij stil te staan, daarin wil het orkest ondersteunend zijn.

Dit boek is bedoeld om het orkest nader toe te lichten en suggesties voor toepassingen te geven. In de afgelopen jaren heeft het Gevoelsorkest uit zichzelf een weg gevonden en hebben mensen vanuit verschillende disciplines gebruiksmogelijkheden ontwikkeld. Die kracht heeft het orkest!  Tegelijkertijd ontwikkelt het orkest zich en laat het achter de kracht van het spel kijken.  Door het boek te gebruiken krijgt het Gevoelsorkest meer body en  kun je meer toepassingen vinden en uitproberen. De inhoud en werkvormen in het boek zijn gevoed vanuit verschillende disciplines. De auteur werkt als pedagoog/coach en de ervaring als docent intuïtieve ontwikkeling, lichaamswerk, klanktherapie en kernreflectie hebben bijgedragen aan de diepte die het orkest kan bereiken. Daardoor is er een diversiteit aan invalshoeken ontstaan die mensen een handvat biedt om met het Gevoelsorkest te werken.

Het doosje met de kaartjes is via de auteur te bestellen: http://www.omzin.nl/aanbod/het-gevoelsorkest/

 

Over de auteur

Maarten Haalboom is als ecologisch pedagoog altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Hij heeft zich gespecialiseerd in bewustzijnsontwikkeling, waarin training en coaching op persoonlijke kracht de rode draad van de aanpak vormt. Jarenlange ervaring in de begeleiding van mensen in hun leerproces, zowel kinderen als volwassenen, hebben een eenvoudig toepasbaar middel opgeleverd  om op onderzoek uit te gaan in het gebied van gevoelens en emoties. In de begeleiding van individuen en groepen deelt Maarten van zijn kennis en zet hij mensen aan tot het doen van eigen ontdekkingen.

Maarten Haalboom

Maarten Haalboom

Meer over de auteur »

Klantenservice

Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: