Thea van Dijk 11-09-2019
Moederhart op een zijspoor gezet Wat een sterke vrouw, Iris moeder van Robin! Vechtend tegen de onmacht, niet dat mogen doen wat je hart je ingeeft, dát waar je hart om schreeuwt: Er zijn voor je doodzieke kind. Op een zijspoor gezet door ex-man en dochter die papa veel liever vindt. Iris is een voorbeeld zoals ze keer op keer een stap opzij zet omwille van de liefde voor haar puberdochter. Iris moet het doen met de uiterst kleine glimpjes van waardering. Die zijn er wel, heel sporadisch. Ze moet het doen – mama zijn- met dat wat er is. Heel soms had ik een aversie tegen de dochter. Een optelsom van haar boosheid ingegeven door haar pubergedrag, haar ernstige ziekte en het pleasen van haar papa? Papa Jacco had hier de wijze rol moeten spelen. Dat deed hij niet. Mijn hart ging uit naar grote zus Daan. Daar lezen we weinig over maar ik vermoed dat ook Daan zo veerkrachtig is als mama Iris. Precies zullen we het nooit weten. Wat is fictie en wat niet? De roman is aangrijpend, zakdoeken paraat. Prachtig geschreven, dichterlijk. Met nog één vraag: Wat brengt de morgen?
Monique 04-03-2019
In een adem uitgelezen. Tranen hoog en af en toe stromend over mijn wangen. Wat een kracht, moed en moederliefde! Geschreven uit het hart.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Evelien Otto
ISBN / EAN
9789463234887
9789463235358
Prijs
 8,95
Genre
Literatuur & Romans
Taal
Nederlands
Jaar
2019
Aantal pagina’s
224

 

Recensie NBD Biblion:

Iris van Opijnen (ik-figuur) en haar man scheiden als de jongste dochter Robin twee jaar is. Robin komt bij haar vader te wonen, dochter Daan (8) blijft bij haar moeder. Als Robin dertien jaar is, wordt ze geopereerd aan een hersentumor en volgt een lange weg van chemobehandelingen. Iris krijgt steeds minder de kans bij haar zieke dochter te komen. Ze heeft een visioen en in overleg met haar huidige partner gaat ze voor twee maanden naar India. Daar wil ze in een klein dorp zoeken naar vrede en harmonie maar vooral naar zichzelf. Eenmaal thuis gaat het steeds slechter met Robin. Een goed geschreven boek dat de pijnlijke weg van een moeder beschrijft die haar kind na een scheiding niet wil loslaten, zich afgewezen voelt maar die ook zoekt naar een andere manier van vasthouden. De auteur zelf en haar beide dochters stonden model voor dit debuut. Doel van het boek is het voorkomen van trauma’s in een gezin als ouders gaan scheiden. De titel is gebaseerd op een uitspraak van Robin toen ze drie jaar was.

H.W.L. Keus-Asveld

Over de auteur

Evelien Otto is zelf gescheiden en heeft een dochter met kanker. Ze schreef haar roman als melange van waarheid en fantasie. Zoals de verhalen bij een kampvuur, door de dorpsoudste verteld, verpakt in anekdotes en met wijsheden gelardeerd. De waarheid is niet belangrijk, de boodschap des te meer.“Met dit verhaal wil ik vrouwen inspireren hun veerkracht terug te vinden na een scheiding; een moeder in balans is een goed voorbeeld voor haar kinderen.”– Evelien Otto

Evelien Otto


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: