Ik vind papa veel liever dan jou

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

 20,00

Hoe blijf je moeder als je nauwelijks voor je ernstig zieke dochter kan zorgen? En wat als je niet meer mee mag naar de oncoloog? Het overkomt de gescheiden Iris. Ze ploetert, kiest, groeit en hervindt haar veerkracht – in Nederland en in India. Een roman om over na te praten.

Auteur: Evelien Otto

Categorie:

Beschrijving

Auteur Evelien Otto
ISBN 978-94-6323-488-7
Genre Roman
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 224
Prijs € 20,00
Jaar 2019

Ik vind papa veel liever dan jou

Het was mijn weekend. Jip en Janneke waren zojuist door de heg gekropen en haar mollige lijfje vleide zich tegen me aan. Haar naar Zwitsal ruikende haar prikte in mijn neus. Ik streelde het. Ze fluisterde: ‘Mama.’
‘Ja liefje,’ mompelde ik terug. Ik sliep al bijna.
‘Mama, ik vind papa veel liever dan jou.’

Lees het verhaal van Iris, moeder van twee dochters. Elf jaar na haar scheiding van Jacco krijgt hun jongste dochter Robin kanker. Robin adoreert papa en laat Iris amper toe in haar ziekteproces.

Wat volgt is een ploeterende zoektocht. Hoe blijf je moeder, als je nauwelijks kan zorgen, niet mag troosten? En wat als je zelfs niet meer mee mag naar de oncoloog? Iris incasseert, geeft, kiest en vindt haar veerkracht terug – in Nederland en in India – terwijl haar dochter op afstand vecht voor haar leven…

Op filmische wijze neemt Evelien Otto je mee in de onmacht rond ziekte en gescheiden ouderschap. Ze hanteert een eigentijds ritme dat vlot leest, aanzet tot een glimlach en af en toe vertraagt tot poëtische fragmenten. Een boek dat je niet weg kunt leggen. Een roman om over na te praten.

Over de auteur
Evelien Otto is zelf gescheiden en heeft een dochter met kanker. Ze schreef haar roman als melange van waarheid en fantasie. Zoals de verhalen bij een kampvuur, door de dorpsoudste verteld, verpakt in anekdotes en met wijsheden gelardeerd. De waarheid is niet belangrijk, de boodschap des te meer.

“Met dit verhaal wil ik vrouwen inspireren hun veerkracht terug te vinden na een scheiding; een moeder in balans is een goed voorbeeld voor haar kinderen.”
– Evelien Otto

Reactie op het boek
“Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding. En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek. Aanbevolen!”
– André Rouvoet, voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade en voormalig minister van Jeugd en Gezin

1 beoordeling voor Ik vind papa veel liever dan jou

  1. Waardering 5 uit 5

    Monique (geverifieerde eigenaar)

    In een adem uitgelezen. Tranen hoog en af en toe stromend over mijn wangen. Wat een kracht, moed en moederliefde!
    Geschreven uit het hart.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.