Is autorijden slecht?

 19,50

Het Nederlandse automobiliteitsprobleem was voor een belangrijk deel een misverstand. Een wonderlijk misverstand. Hoe is dit misverstand nu ontstaan, wat waren de gevolgen en schade en hoe had dit voorkomen kunnen worden?

Auteur: Marien de Ruiter

Beschrijving

Auteur Marien de Ruiter
ISBN 978-94-6323-291-3
Genre Massawanen
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 412
Prijs  € 19,50
Jaar 2018

Is autorijden slecht?

Ook de Nederlanders vinden de auto een heerlijke uitvinding. Want volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek beschikt al bijna 80% van de Nederlandse huishoudens over één of meerdere auto’s. Een percentage dat nog verder groeit.

Terwijl de auto toch nog steeds een duur ding is.

De auto heeft echter nog veel meer nadelen zoals: luchtverontreiniging, verkeersongevallen, schade aan natuur en landschap, energieverbruik en verkeerslawaai.

Al die nadelen leidden ertoe dat de meerderheid van de Nederlandse politieke partijen- en dus de meerderheid van de Nederlandse kiezers- vanaf ongeveer 1972 van mening was, dat het autogebruik aanzienlijk teruggedrongen moest worden. De automobilist moest weer terugkeren naar het openbaar vervoer en naar zijn trouwe fiets.

Van deze goede voornemens is echter heel weinig terecht gekomen en na de Tweede Kamerverkiezingen van 2002 zijn deze goede voornemens weer geruisloos verdwenen.

In dit boek worden de nadelen van de auto nader besproken. Met als merkwaardige conclusie dat vrijwel alle nadelen van het autogebruik de afgelopen decennia aanzienlijk zijn afgenomen. In plaats van te zijn opgegroeid door het steeds verder toenemende autobezit en autogebruik. Verwacht mag worden dat die afname ook in de toekomst door zal gaan. Ook bleek een deel van de nadelen meer fantasie dan werkelijkheid.

Het Nederlandse automobiliteitsprobleem was voor een belangrijk deel een misverstand. Een wonderlijk misverstand. Hoe is dit misverstand nu ontstaan, wat waren de gevolgen en schade en hoe had dit voorkomen kunnen worden?

De auteur,
Marien de Ruiter (80),
is automobilist.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Is autorijden slecht?” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.