Wouter van Haaften 19-02-2020
Boeiend geschreven, op basis van zeer gedetailleerd onderzoek. Over de lang verzwegen vraag wie bij het huwelijk van Juliana en Bernhard (1937), ondanks duidelijk tegengesteld regeringsbesluit, het initiatief nam om niet alleen het Wilhelmus maar toch ook het Duitse volkslied inclusief partijlied van de NSDAP te laten spelen.
P. Lamberti 16-10-2019
Het betreft hier een fascinerend onderzoek over een sinister galaconcert (1937) uit de koninklijke geschiedenis dat om weliswaar evidente, maar toch vooral onzuivere redenen tot nu toe onbesproken is gebleven. Geen hoax, geen samenzweringstheorieën of alternatieve feiten, wel zorgvuldig en gedegen onderzoek, met een onmiskenbaar publiek belang.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Albert van der Schoot
ISBN / EAN
9789463236027
Prijs
 12,50
Genre
Geschiedenis & Politiek
Taal
Nederlands
Jaar
2019
Aantal pagina’s
136

Over de auteur

Albert van der Schoot

Albert van der Schoot studeerde muziekwetenschap en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, en muziekpedagogiek aan de Ferenc Liszt Academie in Boedapest. Hij doceerde esthetica en cultuurfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam, en muziekfilosofie aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast was hij lector ‘Kunst en reflectie’ aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ. Hij promoveerde op een onderzoek naar de ideeëngeschiedenis rondom de gulden snede (De ontstelling van Pythagoras. Kampen: Kok Agora, 1998).

Albert van der Schoot


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: