Lavasteenmannetje

Prijs: nog niet bekend

Niet op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Jaar 2016
ISBN 978-94-6323-011-7
Genre Waargebeurd verhaal
Taal NL
Aantal pagina’s 80

Ongeveer 1,5 jaar geleden kreeg ik te horen, dat ik vanwege uitzaaiingen in de longen niet meer lang te leven had. Toen bouwde ik een steenmannetje langs de oever van de bergstroom de Breitach in Oostenrijk. Op dat moment ging ik een andere fase van mijn ziekte in. Deze fase heb ik heel intens beleefd en ik heb prachtige herinneringen kunnen opbouwen met mijn familie en mijn vrienden. De zwangerschap van mijn dochter en de geboorte van mijn kleindochter waren absolute hoogtepunten. Maar ook de intensivering van de relaties. We hebben de tijd gekregen om ons voor te bereiden op het onvermijdelijke en ik heb daar intensief gebruik van gemaakt.

Een prachtige reis één op één met Nynke en met Ivar. Een week alleen voor elkaar, kunnen praten over verleden en toekomst. Herinneringen delen en vermenigvuldigen. Intens genieten van het hier en nu. Tijdens drie onvergetelijke reizen naar het Klein Walsertal met Albert konden wij ons verdriet delen en verwerken door de overweldigende natuur op ons in te laten werken. Het is voor ons een speciale plek geworden. Tweemaal zijn we er enkele dagen met de kinderen en hun partners op uit getrokken om het leven te vieren en te genieten van elkaars aanwezigheid.

Het meebeleven van de zwangerschap van mijn dochter en geboorte van mijn kleindochter zijn geschenken van onschatbare waarde. Een wonder waar ik niet meer op had durven hopen. Natuurlijk heb ik geworsteld met gevoelens van onrechtvaardigheid en boosheid, angst en vooral verdriet. Deze emoties heb ik  grotendeels weten om te zetten in concrete dingen als een herinneringsboek voor mijn kinderen en zelfgemaakte verjaardagscadeautjes voor mijn kleinkind. Deze tijd heeft mij vooral veel liefde en wijsheid opgeleverd. Wij zijn bedolven onder bloemen en kaarten en vereerd met bezoekjes van vrienden uit het hele land. Je echt voorbereiden op het afscheid is volgens mij onmogelijk, maar deze tijd met al zijn gouden momenten had ik niet willen missen. Vanaf hier vervolg ik mijn bergwandeltocht uit mijn eerste boekje ‘Steenmannetje’.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lavasteenmannetje” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.