Anja de Vries 19-08-2019
Dit geweldige boek is een unicum in zijn soort. In Op Vleugels neemt Moulen Noir de lezer/kijker mee door drie eeuwen ballet in scènes. De teksten vertellen de geschiedenis, wat haar drijft in die geschiedenis, daar geeft ze haar kennis weer. En in ongekend mooie tekeningen treden we in de wereld van ballet, van muziek, worden we meegezogen in Moulen Noirs ongebreidelde verbeeldingskracht, maken we kennis met haar talent. Met schitterende tekeningen vervoert ze, verrast ze, doet ze verstelt staan, reizen we door de tijd en beneemt ze mij de adem. Iedere bladzijde heeft zoveel nuances en zeggingskracht dat je blijft kijken, je verliest je erin, je dompelt onder. Bijna meditatief weet ze haar ‘weten’ te vertalen in beeld. Een eigen stijl. Zoals bij alle ware kunst ontdek je steeds weer iets nieuws, blijf je zoeken en blijf je nieuwsgierig. Een piano met dansvoetjes, een waaier warrelt als een vlinder naar beneden, de spelers draaien, buitelen, dansen, vallen in elkaar, voor elkaar en laten weer los, hebben verlangens, zoeken naar liefde, naar eeuwigheid. Het een leidt naar het ander. De maan die in de zon transformeert, of is het andersom? Zoeken ze elkaar of stoten ze elkaar af, of kan de een gewoonweg niet zonder de ander? De muzikaliteit en bewegelijkheid spat er vanaf. En soms zomaar een simpel beeld waar juist de eenvoud het krachtigst blijkt. Begin van het boek. Tekst: ‘in memoriam voor mijn vader en moeder Ons huis in de maanstraat’. Beeld: een diepzwart blad met in het midden een spierwit rond. Perfect verbeeld. En zo kan ik wel doorgaan, maar eigenlijk moet je het zelf zien en lezen. Hier heeft duidelijk ongelofelijk veel werk in gezeten, een prachtig boek, geweldig vormgegeven en dan krijg je dit: kwaliteit!
Keijsers 15-07-2019
Een waar kunstwerk. Je raakt niet uitgekeken op alle mooie tekeningen, iedere keer ontdek je weer nieuwe elementen in een geheel eigen stijl, prachtig. Een ode aan het ballet met zijn rijke geschiedenis in een eigentijds creatief jasje.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Marion Moulen
ISBN / EAN
9789463235587
Prijs
 65,00
Genre
Kunst & Cultuur
Taal
Nederlands
Jaar
2019
Aantal pagina’s
252

Over de auteur

Marion Moulen

Moulen Noir – Marion Moulen – is kunstenaar, choreografe en artistiek leider van Ziaqua Podiumkunsten. Tijdens en na haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie tekende zij choreografieën en Danstaal MM op papier. Haar expertise zijn de oosterse invloeden in de westerse dans. In dit boek begint ieder ballet met een podiumverhaal gevolgd door een reeks handgetekende scènes. Achttien balletten verschijnen als een ‘stille dansfilm’ in vogelvlucht.

Marion Moulen


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op:

Workshop Selfpublishing!
27 januari 2023 – 10:00 tot 15:00

Is het jouw doel om in 2023 je boek uit te geven? Deze workshop geeft jou nét even het duwtje in de rug om het selfpublishing traject vol vertrouwen in te gaan. Lees hier alles over de workshop of schrijf je hieronder direct in!

Nu inschrijven