Religies zijn de grootste vergissingen aller tijden

 15,37

Auteur: Klaas Post

Beschrijving

Auteur Klaas Post
ISBN 978-94-6323-272-2
Genre Psychologie – religie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s  146
Prijs € 15,37
Jaar 2018

 

Religies zijn de grootste vergissingen aller tijden

Vierduizend jaar geleden, in de tijd van Abraham, meenden mensen dat er buitengewone machthebbers bestonden, goden die vreselijke dingen konden doen, maar ook wel aangename. Grote geesten als Brahma, Mozes, Christus, Mohammed en anderen verzonnen ieder een eigen religie voor zo’n door hen veronderstelde god om die goed te dienen. Elk van hen zei: Als je aan mijn strenge voorwaarden voldoet, biedt mijn god zijn voorzieningen aan, verhoring van gebeden en verkrijging van een fraai ‘hiernamaals’, anders volgt de hel. De gelovers raakten hierdoor wel in verwarring: ” Wie was de ware?” Elke religiestichter had ook gezegd dat alleen hij ”het ware geloof” verkondigde, dus het juiste denkbeeld bood. Vroeger zag men geen verschil tussen een denkbeeld en de werkelijkheid. Nu weten we dat een denkbeeld wel heel mooi kan zijn, maar in werkelijkheid niet bestaat. Alleen de Natuur is werkelijkheid. Als vroeger iets ‘van Nature’ gebeurde, dacht men dus dat een god dat deed. Men kende de Natuur niet. Toch beoogden de religiestichters de, hen nog onbekende, Natuur te dienen met onderzoek, ontwikkeling en benutting, om die dan optimaal na te laten. Hun voorwaarden golden daarbij in werkelijkheid, maar de voorzieningen van hun god waren denkbeeldig. In de Natuur gelden zowel de voorwaarden als de voorzieningen in werkelijkheid.. Lees hoe religies ontstonden, glorieerden, nu verwijden en hoe het dienen van de Natuur echt geluk biedt.

Over de auteur

De schrijver is kort voor W.O.l.l. geboren in Fryslân in een protestants gezin. Hij zag overeenkomsten tussen de diensten aan de veronderstelde goden en de diensten aan de echte Natuur. Het echte toekomstperspectief werd hem duidelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Religies zijn de grootste vergissingen aller tijden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.