Samen bereik je meer

Waardering 4.25 op 5 gebaseerd op 4 klantbeoordelingen
(4 klantbeoordelingen)

 20,46

Auteur: Jurgen Langenhuizen

Categorie:

Beschrijving

Waarom haalt de ene trainer meer uit zijn spelers dan de andere trainer, zowel uit individuele spelers als uit een groep individuen, zijn team? Elk individu, elke speler, is anders. Iedereen is directeur van zijn eigen „Bv IK‟. Een groep individuen die afhankelijk zijn van elkaar om een gezamenlijke doelstelling te behalen, dient in meer of mindere mate georganiseerd, samen te werken. Dat geheel noemen we dan een team. En dat gebeurt onder leiding van de hoofdtrainer. Elk team kent een unieke samenstelling en een eigen dynamiek. Dat betekent dat een aanpak die op één plek mooie resultaten opleverde, bij een ander team zomaar kan mislukken. Maatwerk is daarom vereist!

Een aspect dat je zeer beslist gaat helpen om resultaten te boeken is de ontwikkeling en het leren op een doeltreffende wijze inzetten van (inter)menselijke omgangsvormen. Wát je zegt en doet is heel belangrijk, de manier waaróp je dat zegt of doet is zo mogelijk nóg belangrijker. Want die bepaalt hoe jij en jouw boodschap aankomt bij de mensen met wie je werkt! Het gaat hier om communicatieve en managementvaardigheden van jou als trainer. De waarde hiervan is lastig uit te drukken in harde cijfers of waarden. Bewezen is wél dat ze onherroepelijk invloed hebben op de prestaties van teams. De manier waarop de leider invulling geeft aan zijn of haar rol heeft een sterke invloed op het resultaat van de (gezamenlijke) inspanningen en de duurzaamheid van het resultaat. Met andere woorden, mensen moeten voor je WILLEN werken.

Inhoudsopgave:

Interview Wiljan Vloet

Deel I De basisopstelling

 1. Maatwerk
 2. Veilige omgeving
 3. CRAP
 4. Sterke punten benadering
 5. Kernkwadranten

Interview Ales Jurcik

Deel II Het samenspel

 1. Communicatie
 2. Effectief feedback geven
 3. Slecht nieuws
 4. Teamvorming & teamontwikkeling
 5. Leeftijdsspecifieke kenmerken
 6. Zelfstandigheidsniveau van de spelers

Interview David Thiel

Deel III De verlenging

 1. Effectief leiderschap

Interview Gertjan Verbeek

Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de geweldige stichting (zónder strijkstok!) van Xavier Friesen, Bouwstenen voor Zambia (www.bouwstenen-zambia.nl), die op heel duurzame wijze onderwijs voor hele kwetsbare kinderen mogelijk maakt!

Over mijzelf, Jurgen Langenhuizen
Ik ben gediplomeerd keepertrainer/coach (KNVB en ProGoal). Vanaf 2004 heb ik verschillende teammanagersfuncties bekleed bij o.a. ING, SNS Bank en VGZ en nu bij KION Kinderopvang. Tevens help ik als freelancer organisaties op het gebied van verandermanagement en workshops voor trainers en vrijwilligers bij sportverenigingen. Individuele begeleiding voor managers en trainers is ook mogelijk.

Extra informatie

Gewicht 0.274 kg
Afmetingen 24 × 17 × 0.8 cm

4 beoordelingen voor Samen bereik je meer

 1. Waardering 4 uit 5

  Esther

  Zeer toegankelijk boek. Gemakkelijk te lezen. Een must voor iedere trainer en coach!

 2. Waardering 4 uit 5

  Géry Snijders

  Interessant, leerzaam,duidelijk, veel informatie over het individu en hoe, dit individu, beter laten functioneren binnen het team.
  Niet alleen een boek voor trainers, maar voor alle leidinggevende binnen de sport en het bedrijfsleven.

 3. Waardering 4 uit 5

  Xavier Friesen

  een heel prettig leesbaar en informatief maar ook gelukkig een heel praktisch en goed bruikbaar boek. Het is bedoeld voor iedere trainer, van jong tot oud, van junioren tot senioren. Maar ook voor trainers in andere teamsporten én voor teamleiders in bedrijven en organisaties. Maar dat niet alleen. Als je dit boek koopt, help je meteen de kinderen van de Linda Blind Farm School in Zambia aan een betere toekomst door beter onderwijs. Een boekje dat helpt om positief te kijken naar dat wat iemand kan en wat hij of zij verder kan ontwikkelen. Hoe je als trainer of leidinggevende daarin kunt helpen. Omdat niet alles vanzelfsprekend is en omdat je moet blijven kijken naar wat je zelf kunt doen om de situatie te (laten) verbeteren, zegt de schrijver zelf. Hij wordt gedreven door zijn visie dat het zo belangrijk is dat mensen, jong en oud, junior en senior, hun talenten kunnen blijven ontwikkelen. En zeker ook de meest kwetsbare kinderen voor wie een goede toekomst allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Jurgen Langenhuizen ziet zijn motivatie terug in mijn project http://www.bouwstenen-zambia.nl. Daarom heeft hij besloten om van de opbrengst van elk verkocht boek een bedrag aan bouwstenen voor zambia te schenken. Ik heb 3 jaar geleden, toen ik in groep 8 van de basisschool zat, deze stichting opgericht en intussen heb ik samen met de mensen in Zambia een echte school gebouwd. En er gebeurt nog veel meer om de kinderen te helpen om zich aan hun armoede te ontworstelen.
  Ook heel leuk: een aantal internationaal bekende (voetbal)trainers hebben hun medewerking gegeven aan dit boek. In het boek staan ook interviews met Wiljan Vloet, Gertjan Verbeek, Ales Jurcik en David Thiel. Het boek leest ook goed weg. Geen droge managementkost maar een goed leesbaar en vooral meteen bruikbaar boekje. Ook bijvoorbeeld een mooi geschenkje voor in het bedrijfsleven of bij organisaties. Voor de managers zelf bijvoorbeeld of voor mensen die het willen worden. En u steunt er ook een goed doel mee. Als u er 20 of meer boeken koopt, wil ik graag met u kijken of ik, bijvoorbeeld samen met Jurgen, ets kan betekenen voor uw bedrijf of uw organisatie bijv met een workshop of een presentatie over hoe belangrijk het is om het verschil te maken in het leven van mensen. En hoe je dat kunt doen. Hoe ik dat doe met mijn stichting Bouwstenen voor Zambia. Groetjes, Xavier Friesen (via Jurgen Langenhuizen of via http://www.bouwstenen-zambia.nl).

 4. Waardering 5 uit 5

  Mike van de Ven (geverifieerde eigenaar)

  Dat werd dus binnen 24 uur. Het werd ook een feest der herkenning! Natuurlijk is niet alles onbekend, zeker niet gezien mijn dagelijkse job, maar de manier van schrijven met hier en daar toch weer een andere invalshoek bracht de nodige inspiratie voor mij. M.a.w. kan niet wachten om zometeen met een nieuwe groep aan de slag te gaan. Ga zeker dit boek nog eens openslaan, het was zeker geen CRAP 😉

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.