Jozé Jonker 17-10-2023
Schaduwvrienden is een fijn en bruikbaar prentenboek dat de kern van rouw eenvoudig duidelijk maakt. Juist in zijn eenvoud raakt dit boekje diep. Als vaktherapeut dans- en beweging met kinderen lenen de speelse manier van vertellen en de aanvullende opdrachten zich om het verhaal bewegingsgericht in te zetten. Als therapeut maar ook persoonlijk heb ik mogen ervaren dat niet alleen kinderen vertroost worden door dit boekje, maar ook jongeren en volwassenen.
Corina Koster, huisarts 05-10-2023
Een indrukwekkend kinderboek met prachtige symboliek. Heel erg bruikbaar in de praktijk en daarnaast een mooi cadeau in tijden van rouw en verlies.
Lilian 04-10-2023
Een mooi en waardevol prentenboek.
Lianne 03-10-2023
Dit boek gun je ieder kind met een verlies-ervaring! (En eigenlijk volwassenen ook!) Prachtige metafoor: rouw als schaduw. Het boek is troostend én laat zien dat rouw zomaar onverwachts je weer kan overvallen en dat dit heel normaal is. Soms een grote schaduw; soms heel klein. Dit boek lijkt me voor iedereen geschikt maar ook zeker goed als professional te gebruiken.
M. 05-09-2023
Wat een prachtig mooi en eerlijk boek over verlies en rouw! Een hele mooie metafoor; rouw als schaduw. Zo goed in te beelden en te herkennen voor een kind! Voor alle kinderen die hun broertje of zusje missen. Ik geloof oprecht dat het hen helpt om zichzelf beter te begrijpen als ze ineens overspoeld worden door verdriet en horen/lezen dat dit normaal is. Dat de herinneringen aan hun broertje/zusje altijd met hen meegaan. Het zal de ene keer meer aanwezig zijn en een andere keer meer naar de achtergrond verdwijnen, net als het verdriet wat daarbij past. De regenboog kleuren die in het boek verwerkt zijn, met betekenis, maakt dit boek extra waardevol.
Jenny 05-09-2023
Wat een supermooi prentenboek voor kinderen (en grote mensen) over verdriet en rouw. Heerlijk eenvoudig, toegankelijk, herkenbaar. Mooi, de leestips achterin en de link die gelegd wordt naar de regenboog. Als leerkracht kan ik dit heel mooi gebruiken in mijn klas als er bij de kinderen verdriet is. Heel mooi als je als school het pakket met grote platen in huis hebt. Zo waardevol om in te kunnen zetten als het nodig is en rouw en verdriet bespreekbaar te maken.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Anne Knook-Duijnkerke en Corine de Man-van Tol
ISBN / EAN
9789464379570
Prijs
 17,75
Genre
Kinderboeken
Taal
Nederlands
Jaar
2023
Aantal pagina’s
30

 

 

Over de auteur

Anne Knook-Duijnkerke is een GZ-psycholoog en MDFT-therapeut die vol liefde werkt met kinderen, jongeren en de gezinnen hier om heen.
Na het verlies van haar stilgeboren zoon in 2016, is zij zich meer gaan verdiepen in rouw. Voor het maken van Schaduwvrienden heeft Anne haar eigen verlieservaring gecombineerd met haar werkervaring met jongeren die veel gemis kennen.

Corine De Man-van Tol is illustrator en docent. Corine geeft sinds haar kunstopleiding al jaren enthousiast les aan middelbare scholieren in de beeldende vakken en CKV. In haar vrije tijd schildert en illustreert ze.

De auteurs hopen dat kinderen door het lezen van Schaduwvrienden ontdekken dat het heel normaal is om af en toe door verdriet overvallen te worden, ook als dit vele jaren na het verlies nog gebeurt. Daarnaast hopen zij de lezer troost te bieden door de boodschap dat hun overleden broer(tje) of zus(je) altijd met hen verbonden is.

Anne Knook-Duijnkerke en Corine de Man-van Tol


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: