Tekenen

 17,00

De één heeft ze meer, de ander wat minder, maar voor Balthus zijn het zijn toevalstreffers, die hij als “tekenen” mag verstaan. Zij wijzen hem een weg. Zo komt hij tot het inzicht, dat hij zijn leven wel als een geleefde openbaring mag verstaan…

Auteur: Sjoerd van Buren

Categorie:

Beschrijving

Auteur Sjoerd van Buren
ISBN 978-94-6323-167-1
Genre Biografie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 158
Prijs € 17,00
Jaar 2017

Balthus krijgt een nummer, voor zijn kiezen, om in te toetsen… Op dat nummer mag hij de dominee bellen, te weten:  1 1 1  2 2  9 7… Het voorspelt hem de dag, waarop hij na twintig jaar buitenkerkelijk te zijn geweest, en op de dag af, twaalf jaar na zijn inwijding, weer in de kerk zit… De tweede van februari 1997… “Als ik geroepen word, ben ik er binnen een dag…” Maar de dominee kan niet zoveel met deze wonderlijke subtiliteiten. De ware gelovigen nog eens veel minder. Balthus doet zijn uiterste best. In “tekenen”, deel een, (er volgen nog twee delen), wordt de deur van de kerk afgeschilderd. Hij blijkt niet open te gaan… Op wie zou God dan nog wel kunnen rekenen? Geen nood. Er is nog iets bijzonders met  MAGIËRS, die wel van verre  de weg weten te vinden. Een “ster” wijst zo al eeuwen waarheen… Maar een Nova kon het niet wezen. Die heeft geen enkele context en kan dus geen betekenis verlenen. Omgekeerd, nog wel krijgen… Achteraf. Echter, een drievoudige coniunctie heeft wel context en verwijst naar identiteit. Het werkt als een paspoort, naar ’t leven… Dit is exact wat Jezus’ horoscoop in een veel verder Oosten hun heeft gewezen en voor wie dat kon lezen… Zij gingen op weg!  Een Koningszoon geboren in Jeruzalem, Judea… Bij nader inzien, ter plekke, bleek het alsnog maar beter, Bethlehem te mogen zijn…

“Tekenen”, deel een, is het vierde boek, van vier reeds verschenen boeken, uit een reeks van zeven, “de tuin der tekenen” genaamd.

Over de auteur

Sjoerd van Buren (Sneek 1941), doet in een reeks van zeven boeken, verslag van zijn spirituele bevindingen. Ze hebben diepe indruk op hem gemaakt. Aanleiding te over, deze ervaringen met de wereld te delen. Het is wel heel veel meer geweest, dan wat zich voordoet in dit aardse “platland”. Van wat er meer nog is, tussen hemel en aarde, heeft hij ruimschoots zijn deel mee gekregen. Zijn onderzoekende geest heeft hem dit mogelijk gemaakt. Maar het is dan ook zijn vak.

Hij studeerde af in de Theologie, te Groningen (1976), met als hoofdvak:  Filosofie…

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tekenen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.