Veranderen begint met LEF

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

 25,66

20 op voorraad

Auteur: Erika Boekhoorn & Mariska Hijdendaal

Categorie:

Beschrijving

Auteur Erika Boekhoorn & Mariska Hijdendaal
ISBN 978-90-903-004-29
Genre Leerboek
Taal NL
Aantal pagina’s 165
Prijs € 25,66
Jaar 2017

Veranderen kun je niet alleen, daar is veel voor nodig. Het begint met LEF om het anders te durven doen. Durf los te laten wat je hebt, zonder precies te weten wat je ervoor terug krijgt. Durf voorop te lopen en van de geijkte paden af te wijken.

Er zijn diverse manieren om invulling te geven aan noodzakelijke veranderprocessen binnen je organisatie. Bij procesgericht werken is er een gezamenlijke verandering, doordat je alle betrokkenen meeneemt in de besluitvorming. Lees allemaal hetzelfde boek en ga vooral samen aan de slag. Hierdoor verloopt het verandertraject soepeler. De verandering is meer gedragen en de kans van slagen is groter.

In Veranderen begint met LEF geven we houvast aan iedereen die procesgericht wil werken. De informatie in dit boek is voor iedereen op een toegankelijke wijze beschikbaar en toepasbaar, ondersteund met visuele informatie. We combineren onze ervaring als medewerker én ondernemingsraadslid in vele praktijkvoorbeelden, onderbouwd met theorie maar vooral met praktische handvaten om zelf aan de slag te gaan.

Na het lezen van dit boek kun je met een rugzak vol gereedschap je eigen weg kiezen.

Veranderen begint met LEF, welke weg kies jij?

Extra informatie

Gewicht 0.300 kg
Afmetingen 210 × 150 × 14 cm

1 beoordeling voor Veranderen begint met LEF

 1. Waardering 5 uit 5

  Mariska Hijdendaal

  Recensie NDB Biblion
  Veranderen begint met LEF / Erika Boekhoorn & Mariska Hijdendaal – Eerste druk, [Heel] : Medezeggenschap met LEF, 2017. – 161 pagina’s : illustraties ; 21 cem

  Er zijn diverse manieren om invullingen te geven aan veranderprocessen binnen jouw organisatie. De auteurs lichten twee vormen toe: het blauwdruk denken en procesgericht werken. Het procesgericht werken vormt de basis, waarbij de krachtige elementen van blauwdruk denken zijn meegenomen. Heet eerste deel gaat in op deze theorie en besteedt tevens aandacht aan organisatiecultuur. In het tweede deel staat de praktijk centraal aan de hand van drie voorbeelden. Daarbij wordt een model van inspraak en betrokkenheid geïntroduceerd en vervolgens aangegeven hoe je daarmee aan de slag kunt; wat succesfactoren, valkuilen, aandachtspunten en hulpmiddelen zijn. Elk hoofdstuk bevat reflectievragen. Het boek is helder en relatief gemakkelijk geschreven; er zijn humorvolle tekeningen in kleur en invuloefeningen.
  Het is bruikbaar voor medewerkers, het middenkader, ondernemingsraadsleden, organisatieadviseurs en de directie. Het boek wordt ook ondersteund met een website (waarvoor een toegangscode is opgenomen) en nieuwsbrief.
  Recesent: Peter de Boer

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.