WALNOOT+; een boom voor iedereen

 20,00

Dit boek geeft informatie over de biologie, het gebruik en de teelt van walnoten in ons land. Interessant voor zowel professionele telers als hobbyisten.

Auteur: Anne Oosterbaan

Categorie:

Beschrijving

Auteur Anne Oosterbaan
ISBN 978-94-6233-067-2
Genre Natuur
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 88
Prijs € 20,00
Jaar 2015

Walnoot+
een boom voor iedereen

Van oudsher is bekend dat het eten van walnoten gezond is. Het vruchtvlees bevat goede vetten en vitamine-E. Walnoten zijn in veel verschillende producten te verwerken. Dit boek beschrijft de veelzijdigheid van de walnotenboom. Niet alleen het vruchtvlees, ook het hout, de wortel, de bast, het blad, de bolster, de schaaldelen, de tussenschotjes…..alle onderdelen kunnen worden benut. Dit levert allerlei producten op: fineer en meubelhout, olie, strooisel, kleurstof, likeur, thee, energie enz.   Het is dus de moeite waard meer walnoten aan te planten. Dit kan in de vorm van een boom op het erf of in grotere beplantingen. Er worden in ons land meer dan zeventig verschillende rassen gekweekt, alle met hun typische eigenschappen. Voor een goede notenproductie is het belangrijk dat ze laat bloeien om niet te bevriezen door late voorjaarsnachtvorst. Ook is het van belang dat ze weinig gevoelig zijn voor ziekten. Omdat de notenproductie pas een aantal jaren jaar na aanplant echt op gang komt is het handig om tussen de notenbomen eerst een ander gewas te telen en/of dieren te houden. Ook hiervan worden in dit boek voorbeelden beschreven. Tenslotte wordt ingegaan op de kosten en opbrengsten van een notenbeplanting.

Over de auteur

Anne Oosterbaan heeft veertig jaar in Wageningen gewerkt aan bossen, bomen en landschap en daar veel over gepubliceerd. Momenteel werkt hij o.a. aan het stimuleren van de notenteelt in ons land en het behoud van een gezond buitengebied.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “WALNOOT+; een boom voor iedereen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.