Zwaar werk en gezonde vrije tijd

 20,51

28 op voorraad

Auteur: Erwin van Beek

Beschrijving

Auteur Erwin van Beek
ISBN 978-90-825-1010-2
Genre Geschiedenis & Politiek
Taal NL
Aantal pagina’s 162
Prijs € 20,51
Jaar 2016

Een nieuw boek over de sportieve geschiedenis van Twente, die nog niet eerder op deze manier is beschreven, met anekdotes en wetenswaardigheden waar men zich over verbazen kan.

Zwaar werk en gezonde vrije tijd.
Twentse industriëlen en hun bemoeienis met gezonde vrije tijdsbesteding, sport en de fysiotherapeutische afgeleide daarvan, van 1870 – 1960.

door Erwin van Beek

Dit boek gaat over de bewuste bemoeienis van Twentse industriëlen tussen 1870 – 1960, met de vrijetijdsbesteding van de arbeidersbevolking gericht op gezond bewegen, sport en in het bijzonder bewegingstherapie. Het zwaartepunt van de beschrijvingen ligt met name op de fabrikanten en de arbeidersbevolking van de gemeentes Enschede/Lonneker (Boekelo), Hengelo, Almelo, Nijverdal, Oldenzaal, Borne en Haaksbergen. De vormen van sportief bewegen die daarbij aan bod komen zijn, wandelen, fietsen, zwemmen, gymnastiek/atletiek en spelsporten. Daarbij wordt onderzocht in hoeverre deze sporten ook werden gebruikt ter gezondheidsbevordering.

Erwin van Beek is verbonden als hoofddocent aan de Saxion, AGZ, Academie voor Fysiotherapie. Hij is Leraar lichamelijke Opvoeding, Fysiotherapeut, Master Manuele Therapie, en Master of Arts in de Cultuurwetenschappen. Dit boek is een uitgebreide versie van de afstudeerscriptie van zijn Master opleiding cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland, faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen. Met de genoemde achtergrond kwam de auteur tot een onderzoeksthema van zijn studie cultuurwetenschappen en tevens kernthema van het boek, dat al zijn interessegebieden in zich verenigt.

 Kijk voor meer informatie over het boek op www.erwinvanbeek.com.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zwaar werk en gezonde vrije tijd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.