Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zwaar werk en gezonde vrije tijd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beschrijving

 

Auteur Erwin van Beek
ISBN 978-90-825-1010-2
Genre Geschiedenis & Politiek
Taal NL
Aantal pagina’s 162
Prijs € 20,51
Jaar 2016

Een nieuw boek over de sportieve geschiedenis van Twente, die nog niet eerder op deze manier is beschreven, met anekdotes en wetenswaardigheden waar men zich over verbazen kan.

Zwaar werk en gezonde vrije tijd.
Twentse industriëlen en hun bemoeienis met gezonde vrije tijdsbesteding, sport en de fysiotherapeutische afgeleide daarvan, van 1870 – 1960.

door Erwin van Beek

Dit boek gaat over de bewuste bemoeienis van Twentse industriëlen tussen 1870 – 1960, met de vrijetijdsbesteding van de arbeidersbevolking gericht op gezond bewegen, sport en in het bijzonder bewegingstherapie. Het zwaartepunt van de beschrijvingen ligt met name op de fabrikanten en de arbeidersbevolking van de gemeentes Enschede/Lonneker (Boekelo), Hengelo, Almelo, Nijverdal, Oldenzaal, Borne en Haaksbergen. De vormen van sportief bewegen die daarbij aan bod komen zijn, wandelen, fietsen, zwemmen, gymnastiek/atletiek en spelsporten. Daarbij wordt onderzocht in hoeverre deze sporten ook werden gebruikt ter gezondheidsbevordering.

Over de auteur

Erwin van Beek is verbonden als hoofddocent aan de Saxion, AGZ, Academie voor Fysiotherapie. Hij is Leraar lichamelijke Opvoeding, Fysiotherapeut, Master Manuele Therapie, en Master of Arts in de Cultuurwetenschappen. Dit boek is een uitgebreide versie van de afstudeerscriptie van zijn Master opleiding cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland, faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen. Met de genoemde achtergrond kwam de auteur tot een onderzoeksthema van zijn studie cultuurwetenschappen en tevens kernthema van het boek, dat al zijn interessegebieden in zich verenigt.

Klantenservice

Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.