Silk MC papier

Silk MC papier is een matglanzende, gladde papiersoort. De naam silk komt voort uit het feit dat het papier licht glanzend is en niet mat, zoals papier dat vaak voor leesboeken wordt gebruikt. Dit papier is erg geschikt voor hoog resolutie drukwerk en wordt daarom vaak gekozen voor posters en brochures, maar ook voor boeken met veel foto’s en illustraties is silk MC een goede keus.

Machine coated

MC (machine coated) betekent dat het papier machinaal is gewalst en gestreken en voorzien is van een coating om het beter te kunnen bedrukken. Door dit proces voelt het papier vaak wat slapper aan. De aangebrachte coating of strijklaag bestaat uit mix van kalk, kleipigmenten en hechtmiddelen waarmee alle oneffenheden in het papier worden gevuld. Hierdoor wordt het papier glad.

MC-papier komt in drie glansgradaties: mat, silk (ook wel halfmat of ei-glans genoemd) en glossy. Andere papiersoorten zijn Gloss, HVO, G-Print en Romandruk.

Boekengilde | Kennisbank: Silk MC papier

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.