Droom jij ervan om je boek uit te geven?

En heb jij:

> meer informatie nodig over het (zelf) uitgeven van je boek?
> het doel om een kwalitatief hoog boek uit te geven (niet te onderscheiden van een boek dat via de uitgever is uitgegeven)?
> tips nodig voor het succesvol maken van je boek, o.a. door free publicity?
> vragen over de zakelijke kant van het uitgeven van een boek (KvK, omzet, verkoop)?
> vragen en twijfels over het proces?
> inspiratie en een positieve boost nodig om de volgende stap te zetten?

 

Kom dan naar het Selfpublishing Event 2019 op zaterdag 22 juni
van 12.30 tot 17.00 uur in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Wat brengt deze dag je?

 

 

– Je bereidt je hierdoor voor op het proces van uitgeven in eigen beheer;
– Hierdoor is het makkelijker om de teugels in handen te houden;
– Je kunt daardoor vroeg in het proces al keuzes maken en partijen selecteren die jou helpen in je weg naar succes;
– Je krijgt veel tips o.a. van ervaren selfpublishers;
– Je legt contacten, zowel met professionals die je verder kunnen helpen als met andere auteurs: je staat er niet alleen voor!
– Tot slot, heel belangrijk, krijg je een boost om je boek uit te geven! De dag werkt als een katalysator in jouw weg naar publicatie!

“Om als selfpublisher succesvol te worden is het van belang dat je elke stap op een professionele manier zet. Dit hoef je echter niet alleen te doen.”

 

Programma:

Lezing:
Wat bezielt je om je boek zelf uit te geven? – door Sanne Visch

Tijdens deze lezing neemt Sanne je mee in de wondere wereld van selfpublishing. Sanne weet als geen ander waar je als selfpublisher tegenaan loopt en zal tijdens deze lezing antwoord geven op vragen als: ‘Waarin onderscheidt een selfpublisher zich?’ ‘Wat is er nodig om zelf een boek uit te geven?’ ‘Wat kun je doen om succesvol te worden?’
Sanne begeleidt auteurs bij het uitgeven in eigen beheer en zorgt er als eindredacteur voor dat manuscripten gereed wordt gemaakt voor publicatie. Haar enthousiasme en passie voor selfpublishing werken aanstekelijk!

 

 

 

Masterclass:
Pak de Pers! Vraag aandacht voor jouw verhaal via de media – door Linda Graanoogst

Linda Graanoogst heeft jarenlang als journalist gewerkt en interviewde naast burgemeesters, Tweede Kamerleden, topsporters en bekende artiesten ook honderden ondernemers. Toen ze zelf in 2011 een opiniestuk schreef en die publicatie binnen twee weken 1.400 keer via social media organisch gedeeld werd, groeide haar naamsbekendheid explosief. Linda begeleid nu ondernemers, en ook veel auteurs om meer naamsbekendheid te creëren. Linda helpt je met jouw boek met gemak in het nieuws te komen.

 

 

Lezing:
Uitgeven als een pro – door Peter Hendriks

Peter Hendriks, auteur van Een goed boek verdient mooi en eigenaar van BoekenGilde. Peter: ‘Wij maken boeken met mensen die dat – in de meeste gevallen – nog nooit eerder hebben gedaan. Die overlopen van enthousiasme en behoefte hebben aan kundig advies. Het voelt geweldig als je samen iets kunt maken dat écht goed is.’ Tijdens deze lezing neemt Peter je mee in hoe je vanuit een ondernemersbril naar je boek kunt kijken. Hij geeft je daarbij concrete tips die je helpen om zoveel mogelijk uit je boek te halen.

 

 

Ervaringsdeskundigen aan het woord – panel

Heel leuk, al die professionals aan het woord! Maar als selfpublisher-to-be wil je ook graag van een ervaringsdeskundige horen hoe het in de praktijk werkt én wil je je vragen kunnen stellen. Op het podium nemen daarom drie auteurs plaats die al jouw vragen beantwoorden. Hoe hebben zij het aangepakt? Hoe zijn ze succesvol geworden? Wat zouden ze een volgende keer anders doen?

 

Nanda Roep - Selfpublishing Event

Nanda Roep
Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo’n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.
In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.
In 2010 richtte ze haar eigen “Uitgeverij Nanda” op en sindsdien geeft ze zelf haar boeken uit. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven.
In het verleden was Roep werkzaam als literair journalist voor Trouw en hoofdredacteur van Tijdschrift Schrijven. Ze werkte van 1995 tot 1999 als freelancer bij weekblad Viva.

 

Jaime Karreman - Selfpublishing Event 2019

Jaime Karremann
Jaime Karremann (1978) is marinejournalist en schrijft voornamelijk voor zijn website Marineschepen.nl. Zijn eerste boek, In het diepste geheim (2017), leverde nationale media aandacht op met een item in het NOS Achtuurjournaal, interviews in het AD, op Radio 1 en vele andere media. Dat boek beschreef voor het eerst geheime operaties van Nederlandse onderzeeboten tijdens de Koude Oorlog. ‘In het diepste geheim’ is gebaseerd op ruim 50.000 pagina’s archiefmateriaal en tientallen interviews met oud-onderzeebootpersoneel. Karremann gaf het boek zelf uit en in een jaar tijd werden ongeveer 7.000 exemplaren verkocht. ‘In het diepste geheim’ werd vertaald en is onder de naam ‘In deepest secrecy’ te koop via onder andere Amazon. In november 2018 verscheen ‘Orka’, de eerste Nederlandse onderzeebootthriller. Voor dat boek verrichtte Karremann opnieuw veel onderzoek en nam weer interviews af. ‘Orka’ beschrijft een spionagemissie door een Nederlandse onderzeeboot in noordelijke wateren in 1980. Dit boek werd genomineerd voor de Alice Indie Boek-prijs van Schrijven Magazine en eindigde in de top 10.

 

 

Henk-JaHenk-Jan Koershuis - Selfpublishing Eventn Koershuis
Voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis verspreidt zijn gouden boodschap over voeding en beweging. Een boodschap die aankomt. Hij is één van Nederlands meest gevraagde sprekers over dit onderwerp. Een enthousiaste, nuchtere tukker met een eigen stijl. Hij sprak voor ruim 30.000 mensen, liep de marathon binnen drie uur en werkt met de beste atleten ter wereld. Zijn boek De Beste Verliezer kwam begin 2019 uit en is onderdeel van een totaalconcept. Henk-Jan weet als geen ander hoe je je boek onderdeel maakt van een concept en programma en hoe je een stroming/hype op gang brengt.

 

Dagvoorzitter en inspirator
– door Wendy de Wit

Wendy de Wit is dagvoorzitter, spreker en werkgelukdeskundige. Geïnspireerd door persoonlijke groei, liefde, verbinding, geluk en mindset. Het doel van Wendy is om je gedurende de dag te inspireren om vol zelfvertrouwen jouw droom waar te maken: het uitbrengen van je boek!

 

 

 

 

Afsluiter

 

Waar en wanneer?

Selfpublishing Event 2019 vindt plaats op zaterdag 22 juni van 12.30 t/m 17.00 uur in de OBA in Amsterdam.

Adres:
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Onlangs werd Sanne Visch tijdens een webinar geïnterviewd over Selfpublishing. Wil je dit interview terugkijken? Klik dan hier > 

Over ons

Het Selfpublishing Event is een initiatief van BoekenGilde en een vervolg op ‘Schrijf!2016’ en ‘Schrijf!2017’. Deze evenementen zijn georganiseerd door Boekschrijven.nl/BoekenGilde voor alle (toekomstige) schrijvers in Nederland. Een logisch vervolg is dan ook dit Selfpublishing Event. Om al deze schrijvers te helpen bij de volgende stap: publicatie!

Een impressie krijgen van Schrijf! 2017?

Bestel nu je ticket en je betaalt € 79,00 i.p.v. € 99,00.
Daarnaast krijg je Een goed boek verdient mooi cadeau!

*Ticket inclusief:
Koffie, thee, water en iets lekkers tussendoor
Waardevolle goodiebag
Een goed boek verdient mooi (t.w.v. €14,95)

Vragen?
Stuur ons gerust een e-mail: selfpublishingevent@boekengilde.nl

Goed om te weten

Hulp nodig?

Om een ticket te bestellen moet je de cookies accepteren om de ticketshop te laten functioneren. Lukt het bestellen niet of niet goed? Kom je er niet uit of heb je een andere vraag over het Selfpublishing event? Stuur ons een mail of bel even naar +053 3032 013.

Mindervalide

Wij zorgen ervoor dat de zaal zo goed mogelijk toegankelijk is voor mindervaliden. Mocht je speciale aandacht of hulp nodig hebben, Stuur ons een mail of bel even naar +053 3032 013.

 

 

Ontmoet de spreker

Sprekers zijn aan het einde van het event beschikbaar voor vragen en/of informatie.

Opnamen

Opnemen via audio en/of video van sprekers op het event is niet toegestaan.

Tickets

Tickets worden na aankoop niet gerestitueerd. Kun je niet meer komen, dan raden wij je aan om je ticket te verkopen via Ticketswap.nl.

4 tips voor Selfpublishers!

Sanne Visch, selfpublishing expert, zette ze voor je op een rij!
Nieuwsgierig?

Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen de tips direct naar je toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.