E-book uitgeven

Geef je manuscript (ook) uit als e-book.

Steeds meer mensen gebruiken een Ereader of Ipad. Dan is het wel net zo handig dat je gedrukte boek ook als e-book verkrijgbaar is. Zo spreek je een groter publiek aan. Dus wil jij je lezers de mogelijkheid bieden om je boek als e-book te kopen? Wij helpen je graag!

Schrijven van jouw boek

Een e-book, wat houdt dat in?

Een reflowable e-pub/e-book is een digitaal document waarbij de teksten van een boek zijn omgezet naar HTML. Daar waar een fysiek boek bestaat uit pagina’s welke vanzelfsprekend een vaste layout hebben, heeft een ‘reflowable’ e-book een vloeibare layout. Het is een digitaal document dat op verschillende apparaten (devices) en programma’s (app’s) gelezen kan worden.

Alle reader apps kunnen dit type e-book prima verwerken, maar let wel op: elk device en app gaat anders om met de verwerking van het ebook / HTML. Jouw e-book kan er dus op ieder apparaat anders uitzien.

Wens je een exacte kopie van je fysieke boek dan moet er een Fixed layout ebook (vaste layout, epub3) van gemaakt worden. Echter deze type ebooks worden door zeer veel readers niet (goed) weergegeven. Daarnaast is een fixed layout niet handig op kleine apparaten, want de tekst zal erg klein getoond worden wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Een lezer zal altijd moeten inzoomen om tekst te kunnen lezen. 99% van de leesboeken worden omgezet naar een reflowable epub en het liefst met zo min mogelijk design elementen. Dit komt de leeservaring het beste ten goede.

Realiseer je dus dat wanneer wij een e-book voor je opmaken, dit geen exacte kopie van je fysieke boek is. Wij werken uitsluitend met reflowable e-books (epub2).

De ultieme leeservaring

We maken van je opgemaakte boek een e-book met flowable content. Hierdoor is je e-book geschikt voor vrijwel alle online aanbieders en e-readers. Deze flowable content stelt je lezer in staat om op de reader zelf de layout (zoals lettertype, fontsgrootte en uitlijning) aan te passen. Dit zorgt voor een ultieme leeservaring!

Wil jij je e-book verkopen via Bol.com? Ook daarbij helpen we je graag. We melden je e-book dan aan bij het Centraal Boekhuis en zorgen ervoor dat je e-book via alle gangbare kanalen verkrijgbaar is. Daarnaast bieden we je e-book ook aan in de BoekenGilde Boekenshop.

Kosten voor een e-book

Laat je je boek drukken op papier, dan betaal je per exemplaar. En per verkocht exemplaar verdien je een deel van je investering terug. Ben je door je voorraad heen, dan laat je je boek wellicht bijdrukken en moet je dus nogmaals investeren.
Bij een e-book heb je eenmalige kosten, ongeacht of je er tien verkoopt of tienduizend. De investering wordt er niet hoger van.

De kosten voor het maken van een e-book zijn afhankelijk van het aantal pagina’s dat je manuscript bevat. Wanneer je bij ons een aanvraag doet, dan ontvang je dan ook een offerte op maat. Deze offerte is inclusief het aanvragen van een ISBN. Voor een e-book heb je namelijk een uniek ISBN nodig.

 

Leg de juiste basis voor de verkoop van je boek!

Download het whitepaper 'Verkopen van je eigen boek'

Laat een e-book maken door BoekenGilde

Ook een e-book variant van je boek?

Vraag een offerte aan
Of wil je liever contact voor persoonlijk advies?

Freddie DrijsenNicole NijhuisEllen Rikkink