Je boek uitgeven in eigen beheer

Zelf je boek uitgeven

Steeds meer auteurs kiezen ervoor om zelf een boek uit te geven. Omdat ze op die manier optimale controle en invloed hebben op het eindproduct. Een positieve ontwikkeling, vinden wij, die zorgt voor meer diversiteit in het aanbod van boeken.

Maar het is niet de makkelijkste weg. Want die uitgeverij zorgt er wel voor dat boekhandelaren en consumenten het beschouwen als een teken dat het boek wel goed móet zijn. Als selfpublisher heb je dus wat te bewijzen. Ben je daartoe in staat, dan kon het juist weleens in je voordeel gaan werken!

Direct prijs aanvragen »

De belangrijkste regel bij het uitgeven van je boek in eigen beheer is: zet elke stap op een professionele manier. Nee, er is geen binnendoor route! De kwaliteit moet hoog zijn, want dat verwacht jouw lezer!

Er is geen binnendoor route bij het uitgeven van je boek!

Eigen boek uitgeven: waar moet je boek minimaal aan voldoen?

  1. Je boek moet geredigeerd zijn door een professional. Inhoudelijk én op spelling, grammatica, zinsopbouw, interpunctie e.d.
  2. Je eigen boek heeft een aansprekende omslag nodig. Je doelgroep moet zich direct aangesproken voelen door je cover.
  3. Je boek moet qua binnenwerk op dusdanige wijze zijn opgemaakt dat je lezer ermee uit de voeten kan.
  4. De verkoopprijs van je boek moet aansluiten op dat wat jouw lezer ervoor wil betalen.
  5. Je boek moet beschikbaar zijn op verschillende verkoopkanalen. Hoe sneller in huis, hoe beter! (Dit is wel afhankelijk per type boek en lezer, trouwens) Kortom; je hebt voorraad nodig!

Vergeet na het uitgeven de boekmarketing niet!

Bovenstaande zaken zeggen alleen nog maar wat over het maakproces. Wil je -na het drukken– je eigen boek succesvol uitgeven? Dan is een goede boekpromotie van wezenlijk belang. Zonder marketing, geen succes! Realiseer je dan ook van tevoren dat je er nog niet bent, zodra je boek verkrijgbaar is in de boekhandel of in online shops. Dan begint het pas! Zorg dat je je doelgroep kent en pas daar je marketingacties op aan. Dan kon je weleens heel ver komen met je boek!

Vraag je je af wat de kosten zijn van het uitgeven van je boek in eigen beheer? Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan, dan brengen wij dit voor je in kaart!

Offerte aanvragen »

Veelgestelde vragen

Boek uitgeven

In eigen beheer of via uitgever?

Offerte aanvragen

Wil je weten wat het kost om je eigen boek te laten drukken?
Vraag dan vrijblijvend een offerte op!

Offerte aanvragen »