Zelf een boek uitgeven of via een uitgeverij?

Het grote ideaal van veel schrijvers is dat ze hun boek publiceren via een uitgeverij. Op zich begrijpelijk: het geeft status, het kost je geen geld en het scheelt je veel werk. Maar er kleven ook nadelen aan: je bent de regie kwijt, de inkomsten zijn in een klein afzetgebied als Nederland en Vlaanderen echt niet torenhoog, en het is erg moeilijk om je boek te laten uitgeven. We leggen op deze site uit hoe je dat doet: een uitgever zoeken. Maar de beste tip is: zorg dat de uitgever jou zoekt. Uitgeverijen hebben scouts die literaire bladen en andere tijdschriften in de gaten houden op zoek naar talent. Handig dus om te zorgen dat je veel publiceert! Lees meer over het zoeken naar een uitgever.

Zelf een boek publiceren

Zelf een boek publiceren heeft veel voordelen: je blijft zelf de baas. Van kaft tot vormgeving en van publiciteit tot verkoop: jij bepaalt zelf hoever je wilt gaan en of je bijvoorbeeld wel of geen risico wilt lopen. De hamvraag daarbij is: wil je het boek verkopen? En zo ja: wil je dit zelf doen of via een boekhandel? Op de pagina over in eigen beheer uitgeven leggen we alles uit over het zelf publiceren van jouw boek.

We helpen je graag als je zelf je boek wilt uitgeven. Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen met jou welke vorm het beste bij je past, wat je zelf wilt doen en hoe wij je kunnen ondersteunen. Lees meer over het in eigen beheer uitgeven van een boek!

Kosten boek uitgeven

Een boek uitgeven in eigen beheer, betekent ook kosten maken. Niet alleen voor het drukken van het boek, maar ook voor de distributie en promotie. De totale uitgeefkosten zijn gelukkig wel helder. Denk bijvoorbeeld aan zaken als transport, marketing en opslagkosten. Ook heb je een aansluitnummer en ISBN-nummer nodig. Vervolgens moet je je boek verkopen. Dat kan via boekhandelaren. Verkoop je je boek zelf? Houd dan rekening met porto- en verpakkingskosten. Ook wil je je boek onder de aandacht brengen bij je doelgroep. Dit kun je zo duur maken als je zelf wilt. Maar via free publicity en social media kun je veel doen voor weinig geld.

Offerte aanvragen

Wil je weten wat het kost om je eigen boek te laten drukken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via onderstaande button.
Je krijgt van ons binnen 2 werkdagen een voorstel, natuurlijk is er dan ook nog ruimte om samen te sparren over je boek.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.