Zelf je boek uitgeven

Samen met jou stellen we een ‘custom made’ plan op voor het uitbrengen van jouw boek. Met onze kennis en expertise begeleiden wij jou om iedere stap in het uitgeefproces op professionele wijze te nemen. Daarnaast bieden wij een grenzeloos platform om alle exposure te krijgen die jij voor jouw boek wenst.

Als we dan alle stappen hebben doorlopen is het zover! Jouw boek is gemaakt, je kunt het vasthouden, doorbladeren, ruiken, voelen en… iedereen moet het lezen. Je bent officieel auteur!

Redactie en correctie: ondersteuning door een redacteur
Goede opmaak van de cover en het binnenwerk
Complete begeleiding bij het drukken van je boek
De tools bij de verkoop van jouw boek

Niet meer uitstellen maar gewoon beginnen, omdat het kan!

Creëer.punt.uit.

Offerte aanvragen

Boek uitgeven BoekenGilde

Je boek uitgeven in stappen

De belangrijkste regel bij je eigen boek uitgeven is: zet elke stap op een professionele manier.

Boek schrijven

Start met het schrijven van een ruwe versie van jouw manuscript. Schrijf, schrijf en blijf schrijven tot je boek helemaal af is.

Boek schrijven

Boek opmaken

Wij helpen jou om een pakkende cover en een netjes verzorgd binnenwerk te maken. Zo krijgt jouw boek een professionele uitstraling!

Boek opmaken

Boek drukken

Een spannend en vooral superleuk moment! Wij helpen jou vooraf met het maken van de keuzes die passen bij jouw boek, doelgroep en verkoopstrategie.

Boek drukken

Boek verkopen

Van een ISBN tot de verkoop via Bol.com en andere kanalen; maak gebruik van onze kennis en tools om jouw verkoopdoel te bereiken.

Boek verkopen

Robin Stevens:

“Al mijn kennis en ervaring gebundeld in twee boeken. We hebben deze titels succesvol uitgebracht waarmee we op nummer 1 én 19 in de Bestseller Top 100 zijn gekomen!”

BoekenGilde ondersteunt Robin in het hele uitgeefproces.

Jij creëert, wij helpen met jouw eigen boek uitgeven

Waar moet je boek minimaal aan voldoen?

  1. Je boek moet geredigeerd zijn door een professional. Inhoudelijk én op spelling, grammatica, zinsopbouw, interpunctie e.d.
  2. Je boek heeft een omslag nodig die opvalt. Jouw doelgroep moet zich aangesproken voelen!
  3. Je boek moet qua binnenwerk op dusdanige wijze zijn opgemaakt dat je lezer ermee uit de voeten kan.
  4. Wanneer je je boek wilt verkopen of wilt registreren heb je een ISBN nodig.
  5. De verkoopprijs van je boek moet markconform zijn en aansluiten op wat jouw lezer ervoor wil betalen.
  6. Je boek moet beschikbaar zijn op verschillende verkoopkanalen. Hoe beter vindbaar en sneller in huis, hoe beter! Kortom; je hebt voorraad nodig!

Vergeet na het uitgeven de boekmarketing niet!

De minimale eisen die je hiernaast leest zeggen alleen nog maar wat over het maken van je boek. Wil je succesvol je eigen boek uitbrengen? Dan moet je – in tegenstelling tot je boek uitgeven via een uitgeverij – zelf veel tijd steken in de boekpromotie.

Zonder marketing, geen succes!

Zorg dat je je doelgroep kent en pas daar je marketingacties op aan. Dan kon je weleens heel ver komen met je boek!

Schrijven vraagt moed… Selfpublishing eist lef.

Vraag je je af wat de kosten zijn van een boek uitgeven in eigen beheer? Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan, dan brengen wij dit voor je in kaart!

Veelgestelde vragen bij een boek uitgeven

Hoe komt mijn boek in de bibliotheek terecht?

Hiervoor moet je boek aangemeld worden bij het NBD Biblion, de organisatie die verantwoordelijk is voor het aanbod in de Nederlandse bibliotheken. lees verder

Hoeveel kost het drukken van een boek?

De kosten voor het drukken van je boek zijn overzichtelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat er allerlei extra of verborgen kosten voor het drukken bijkomen. lees verder

Hoe schrijf ik een boek?

De tip die we aan ieder beginnende schrijver meegeven: breek de taak op en werk in stappen. In het stappenplan boek schrijven hebben we zes stappen voor je op een rij gezet! lees verder

Heb ik een ISBN nodig voor mijn boek?

Ben je van plan om je boek via een boekhandel of webwinkel te verkopen of wil je dat je boek wordt opgenomen in het assortiment van de bibliotheek dan is een ISBN verplicht. lees verder

Kan ik een e-book laten maken door BoekenGilde?

Jazeker! We maken van je opgemaakte boek een e-book met flowable content. Hierdoor is je e-book geschikt voor vrijwel alle online aanbieders en e-readers. lees verder

Kan ik mijn boek laten opmaken door BoekenGilde?

Bij BoekenGilde helpen we je graag met de vormgeving van je boek. Wij hebben grafische professionals in huis die voor je aan de slag gaan. Je bepaalt zelf in welke mate we je ondersteunen. lees verder

Klaar om jouw boek uit te geven?

Offerte aanvragen
Of wil je liever contact voor persoonlijk advies?

Freddie DrijsenEllen Rikkink