FAQ boeken schrijven

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen aan BoekenGilde. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op en we helpen je met veel plezier verder!

1. Welk bestandsformaat moet ik aanleveren?

BoekenGilde werkt uitsluitend met PDF bestanden. Voor het aanmaken van een PDF bestand vanuit bijvoorbeeld Microsoft Word adviseren wij PDF995. Dit is een gratis printerdriver waarmee je heel eenvoudig een drukklare PDF kan maken. Voor het maken van een PDF vanuit Adobe InDesign verwijzen ze je graag naar dit filmpje op Youtube. Als het je niet lukt een drukklare PDF te maken, zijn wij uiteraard bereid je daarbij te helpen.

2. Hoe kan ik mijn PDF bestand(en) aanleveren bij BoekenGilde?

Het aanleveren van je PDF bestand(en) kan op meerdere manieren. Je kun je bestanden uploaden via het bestelformulier tijdens het bestellen. Uiteraard kan het ook per e-mail (info@boekengilde.nl), maar dan ben je wel beperkt in het aantal Mb’s wat je kunt versturen. Als de bestanden te groot zijn om te mailen, raden we je aan om gebruik te maken van WeTransfer. Hiermee kun je gratis bestanden versturen tot 2Gb, zonder dat je een account aan hoeft te maken. Mail deze dan ook naar info@boekengilde.nl.

3. Is het ook mogelijk om de hoofdstukken van mijn binnenwerk als afzonderlijke PDF bestanden aan te leveren?

Dit is geen probleem. Let dan vooral op de naamgeving van de hoofdstukken zodat de volgorde van de hoofdstukken voor ons makkelijk te achterhalen is. Let er tevens op dat de hoofdstukpagina’s op een rechterpagina beginnen.

4. Moet het PDF bestand dat ik aanlever ook de blanco pagina’s bevatten?

Het beste is om het document zo compleet mogelijk aan te leveren, dus ook de blanco pagina’s. Lukt het echter niet, dan kunnen wij ze voor je invoegen. Het is dan wel van belang, dat duidelijk vermeld wordt welke pagina’s blanco moeten zijn.

5. Kan ik mijn boeken op twee adressen laten bezorgen?

Als jij je boeken op twee adressen wilt ontvangen, is dat geen probleem. We brengen hiervoor wel extra kosten in rekening á 35 euro inclusief btw.

6. Kan ik mijn boek laten opmaken door BoekenGilde?

We hebben ruime ervaring met het opmaken van allerlei soorten boeken. Je kan tegen meerprijs je complete boek, dus binnenwerk en omslag, laten opmaken door BoekenGilde. We zullen dan samen je wensen doorspreken en inschatten hoeveel tijd nodig is om je wensen uit te werken.

7. Moet ik thuis zijn voor het in ontvangst nemen van de zending?

BoekenGilde verzendt altijd met ontvangstbevestiging. Gewoon omdat we er zeker van willen zijn dat jouw boek bij jou aankomt. Voor ontvangst van de zending zal daarom getekend moeten worden.

8. Hoe bereken ik de rugdikte van mijn boek?

Dat kan heel eenvoudig via onze automatische rugdikte berekeningsmodule. Hierin geef je aan hoeveel pagina’s je boek heeft, welk papier je wilt gebruiken en welke inbindwijze. De module geeft dan direct de rugdikte in millimeters.

9. Kan ik mijn boek in kleine oplage drukken?

Je kunt bij BoekenGilde in kleine oplage drukken. Dit is in principe al mogelijk vanaf 10 exemplaren. Wil je niet gelijk een grote hoeveelheid drukken, dan kies je eerst voor een lager aantal. Bijdrukken kan altijd. Wanneer je je boek wilt laten drukken, maar twijfelt over de oplage, dan kun je kiezen voor een voorinschrijving of -verkoop. Dit is een mooie manier om te bekijken hoeveel animo er is voor je boek. Lees meer over deze dienst.

10. Hoe lang duurt het voordat ik de printproef ontvang?

Voordat wij een printproef gaan maken worden je bestanden gecontroleerd. Afhankelijk van de aangeleverde bestanden zal je een terugkoppeling krijgen met correcties die nodig zijn of krijg je een bevestiging dat wij overgaan tot het maken van een printproef. De tijd tussen aanlevering en terugkoppeling of verzenden van de printproef zal gemiddeld 2 werkdagen zijn.

11. Wanneer moet ik mijn bestanden aanleveren?

Het is handig om dit vroegtijdig te overleggen met een van de medewerkers. Afhankelijk van de productietijd van je uitgave kunnen wij je vertellen wanneer een bestand aangeleverd dient te worden. Een productie van een softcover zal 6 werkdagen in beslag nemen. Voor een hardcover moet je rekening houden met een productietijd van 10 werkdagen. Voor de productie van start gaat maken wij een printproef die zal worden toegezonden. Het maken van de proef zal 2 werkdagen in beslag nemen. Wij kunnen de tijd die de post over de verzending doet helaas niet garanderen, daarom is het verstandig om voor het maken, verzenden en ontvangen van de printproef 5 werkdagen aan te houden. Al met al zal je dus +/- 3 weken voor de gewenste leverdatum je bestanden moeten aanleveren. Als je verwacht dat er nog correcties zijn na de printproef of niet zeker weet of bestanden correct aangeleverd worden dan adviseer ik de bestanden nog een week eerder aan te leveren zodat er na feedback van een van de collega’s nog tijd is om de bestanden aan te passen. Druk je in een kleine oplage? Vaak kunnen wij het proces dan sneller uitvoeren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

12. Welke marges moet ik aanhouden bij het opmaken van mijn boek?

We raden aan om minimaal 1 cm vanuit de rug te werken en 0,5 cm vanaf de zijkant van de bladzijdes. Gebruik je liever een stramien waarin de marges al zijn aangegeven? We bieden templates aan voor de meest voorkomende boekensoorten.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.