Een eigen boek schrijven, hoe doe je dat?

Je staat op het punt om iets heel belangrijks te doen: een boek schrijven, drukken en misschien wel uitgeven. Op deze website vind je alles wat je moet weten over boeken schrijven en drukken. Je leest er een stappenplan, handige tips en we beschrijven uitgebreid welke soorten boeken er zijn. Natuurlijk geven we je per soort boek advies over hoe je het beste te werk kunt gaan en vertellen we waar een goed boek in jouw genre aan voldoet.

Van eigen boeken schrijven tot uitgeven

Het mooiste moment in je schrijfcarrière is misschien wel als de inhoud van je boek af is en het tijd wordt voor de vormgeving, het drukwerk en het uitgeven. Op deze website vind je tal van praktische informatie die je helpen tijdens dit proces. En daarnaast geldt natuurlijk: heb je vragen? Wil je iets overleggen? Bel ons gewoon. Of kom langs. We zetten graag een kop koffie en laten je de drukkerij zien.

Hieronder vind je een korte opsomming van de stappen die je zult doorlopen bij het schrijven van je boek en geven we je aan waar wij je eventueel bij kunnen helpen.

Voorbereiden op je boek

Voordat je begint moet je voor jezelf helder hebben wat voor soort boek je wilt schrijven. Het klinkt heel logisch, maar er zit een wezenlijk verschil in de schrijfaanpak van een roman en dat van een kookboek. Kies je ervoor om een verhaal te schrijven, autobiografisch of fictief, dan is het goed onderzoek te doen naar je personage’s en verhaallijnen te creëren die passen bij die tijd? De Schrijf! Cursus van Boekschrijven.nl kan je daarbij helpen!

Inspiratie opdoen voor je boek

De schrijfaanpak heb je en de eerste paar pagina’s staan op papier. Maar dan! De writersblock. Een bekend gegeven in schrijfland waar iedereen op een gegeven moment tegenaan loopt. Inspiratie opdoen is dan de oplossing. Laat het los, ga naar buiten, leg je werk even neer. Vaak komt inspiratie wel weer aanwaaien. En soms wordt het je voorgeschoteld of zoek je het zelf op. Zo organiseert BoekenGilde regelmatig webinars die je kunnen helpen tijdens het proces. En wil je regelmatig een praktische tip ontvangen die je net dat duwtje in de rug geeft? Meld je dan aan voor de BoekenGilde schrijversmail.

Schrijven van je boek

Het schrijven van een boek is vaak een lang proces. En soms kan die periode heel verwarrend zijn en ongestructureerd. Dat is tijdens het schrijven nog geen enkel probleem, maar zorgt later wel voor veel extra werk. Wij geven je graag wat tips over het schrijven van een boek?, zodat je zo productief mogelijk kan werken. Heb je behoefte aan structurele begeleiding onderweg? Denk dan eens aan de Schrijf! Academy. Als schrijver in ontwikkeling vind je hier drie schrijfpakketten op verschillende niveaus. Per pakket bieden we je concrete kennis en support van ervaren schrijfcoaches, een plek om gelijkgestemden te ontmoeten en de tools om ervoor te zorgen dat jouw boek er echt komt.

Boek drukken

Je boek is af! Je manuscript ligt voor je en trotser kun je op dit moment niet zijn. In deze laatste fase is het tijd voor het uiterlijk in plaats van de inhoud. Je boek, zowel binnenwerk als de omslag, moet zo worden opgemaakt dat het past bij het verhaal en het publiek dat je wilt aanspreken. Je kunt ervoor kiezen zelf je vormgeving op je te nemen met behulp van onze templates en webinars, of je kunt jouw idee en concept overdragen en ons de vormgeving op laten pakken.

Boek uitgeven

Is alles tot in de puntjes verzorgd? Dan is het tijd voor de productie en om je boek te laten drukken. Een bijzonder moment. Eenmaal daar is het aan jou de keus om je boek voor jezelf te houden of het uit te gaan geven en openbaar te maken voor een groter publiek. Zelf hebben we positieve ervaringen met het uitgeven in eigen beheer ten opzichte van het uitgeven via een uitgeverij. We leggen je graag uit waarom!

Wil je de kosten weten voor het uitgeven of drukken van je boek? Vraag dan een offerte aan.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.