Het schrijven van jouw boek

Voorbereiding boek schrijven

Voordat je begint moet je voor jezelf helder hebben wat voor soort boek je wilt schrijven. Start met een goede voorbereiding, ga op onderzoek uit en verdiep je in wat jou wel en niet aanspreekt in andere boeken. Zodra je voorbereiding erop zit, begint het echte werk.

‘Over boeken moet je niet fantaseren die schrijf je gewoon’

Schrijven van je boek

Vervolgens start je met het schrijven van je manuscript. Heb je een eerste opzet, dan kun je deze alvast laten beoordelen en/of laten redigeren. Dan weet je meteen of je op de juiste weg bent. Loop je op een gegeven moment vast in het schrijfproces? Wij bieden een schrijfcursus aan die jou nét dat stapje in de juiste richting geeft.

Controleren van je boek

Is je manuscript gereed? Zorg er dan voor dat je feedback krijgt op je boek. Een eerste versie is namelijk nooit meteen perfect.

Het oog van een ander vertelt jou dat wat je zelf niet meer ziet.

Wij adviseren je dan ook om meelezersfeedback te vragen en ook zeker je boek te laten redigeren op spelling, grammatica, taal- en stijlfouten, maar ook op inhoud. Is je verhaallijn duidelijk? Zit er genoeg diepte in je personages? Zijn je dialogen geloofwaardig? 

Afronding van je boek

Tijdens de afronding ga je de correcties en feedback verwerken.  Je schrijft een pakkende achterflaptekst, maakt een inhoudsopgave, colofon en bedankt een ieder die je geholpen heeft in je dankwoord.

Boek drukken

Nu je dit allemaal voltooid hebt ben je er klaar voor om je boek te laten drukken. Laat je informeren over de papiersoorten en bindwijzen, zodat jij een boek krijgt waar je zelf blij mee bent maar waar ook jouw lezer tevreden mee is.

Hulp nodig bij het maken van je boek?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van je boek? Volg dan onze schrijfmodules. Je kunt zelf kiezen van welk onderdeel in het proces je meer wilt weten.

Meer over de schrijfmodules

Vragen over…

Je hoeft alleen nog maar te schrijven!

Offerte aanvragen