Het schrijven van jouw boek

Je loopt al een tijdje rond met een fantastisch idee voor een boek. Misschien ben je zelfs al begonnen met schrijven of is het tot nu toe bij wat losse krabbels gebleven. Wij weten hoe dat voelt en hoe spannend het is om jouw schrijfsels om te zetten in een écht boek.

Bij ons vind je alle expertise om jouw idee, krabbels en notities tot een écht boek te maken. Van manuscript schrijven, tekstredactie, vormgeving, boek drukken en (als je dat wilt) de verkoop en distributie.

Zie ons als jouw klankbord en steunpilaar. Zodra jouw ruwe manuscript klaar is, begeleiden en adviseren we je tijdens het hele uitgeeftraject om zo de beste versie van jouw boek te maken.

Je hoeft alleen nog maar te schrijven!

Schrijven van jouw boek

Je boek schrijven

Voordat je begint moet je voor jezelf helder hebben wat voor soort boek je wilt schrijven. Start met een goede voorbereiding, ga op onderzoek uit en verdiep je in hoe je een boek schrijft en wat jou wel en niet aanspreekt in andere boeken.

Bekijk ook ons stappenplan voor het schrijven van een boek. 

Boek schrijven

Start met het schrijven van een ruwe versie van jouw manuscript. Schrijf, schrijf en blijf schrijven tot je boek helemaal af is.

Boek schrijven

Boek controleren

Is je manuscript gereed? Zorg er dan voor dat je feedback krijgt. Vraag om meelezersfeedback en laat je boek redigeren en corrigeren.

Boek redigeren

Boek afronden

Tijdens de afronding ga je de feedback en correcties verwerken. Ook schrijf je een achterflaptekst, colofon en een dankwoord.

Boek afronden

Boek drukken

Is jouw manuscript geredigeerd en je boek mooi vormgegeven? Dan ben je klaar voor de volgende stap: je eigen boek drukken!

Boek drukken

Wil je alle stappen overzichtelijk ontvangen?

Veel gestelde vragen bij het schrijven van je boek

Wat moet er in het colofon staan?

In ieder boek moet een colofon opgenomen zijn. In het colofon staat hoe een uitgave tot stand is gekomen. lees verder

Wanneer voeg ik een inhoudsopgave toe?

Een inhoudsopgave vind je vaak in informatieve boeken waar de lezer snel naar een bepaald onderwerp wil. Op deze manier hoeft niet het hele boek doorgelezen te worden. lees verder

Hoe schrijf ik een boek?

De tip die we aan ieder beginnende schrijver meegeven: breek de taak op en werk in stappen. In het stappenplan boek schrijven hebben we zes stappen voor je op een rij gezet! lees verder

Hoeveel woorden per pagina?

Het uitrekenen van het aantal pagina’s van je boek is niet zo ingewikkeld. Je deelt het aantal woorden van je manuscript door het aantal woorden dat je kwijt kunt op een pagina. lees verder

Wij begeleiden jou tijdens het uitgeven van je boek

Zodra jouw manuscript gereed is, begeleiden wij je bij het uitgeven van jouw boek.
Jij hebt het idee, wij de tools om van jouw boek een succes te maken!

Offerte aanvragen
Of wil je liever contact voor persoonlijk advies?

Freddie DrijsenNicole NijhuisEllen Rikkink