Een brug van fluweel

 22,62

Gebeden en meditatieve teksten

Auteur: Margreet Klokke

Beschrijving

Auteurds. Margreet Klokke
ISBN978-946-323-23-88
GenreReligie
TaalNederlands
Aantal pagina’s135
Prijs€ 22,62 
Jaar2018

“Wat zijn de gebeden in deze kerk toch mooi!”, is een veelgehoorde reactie van Kloosterkerkgangers. Ter gelegenheid van de afsluiting van de periode van ds. Margreet Klokke als predikant van de Kloosterkerk te Den Haag, en haar overstap naar de binnenstadsgemeente van Leiden in maart 2018, zijn vijftig van haar mooiste gebeden in dit boek uitgegeven.
Margreet Klokke: “Bidden is niet vanzelfsprekend. Veel mensen hebben er een vertekend beeld bij. Daarom begint dit boek met een preek over bidden. Deze overdenking gaat uit van een gedicht van de Poolse schrijver Czeslaw Milosz ‘Over het gebed’, waarin hij zegt dat een gebed ‘een brug bouwt van fluweel’. De titel van dit boek is hieraan ontleend.

De preek was deel van de serie ‘De spiritualiteit van het gewone leven’ in de Kloosterkerk”.
De gebeden zijn gegroepeerd in tien thema’s: ‘over de drempel’, ‘naar binnen’, ‘verstilling’, ‘bij de psalmen’, ‘begin en einde’, ‘op weg zijn’, ‘kwetsbaarheid’, ‘de seizoenen’, ‘kersttijd’ en ‘van Pasen tot Pinksteren’. Het voorwoord is door ds. Carel ter Linden geschreven.

Elk thema is prachtig in kleur geïllustreerd door Rob van Doeselaar. Rob maakte de illustraties voor dit boek in de geest van zijn serie “schilderi

jen van de hemel”, geïnspireerd op zijn observatie dat op heldere dagen de hemel schaduwen en licht schildert op ieder oppervlak.

Het boek heeft een leeslintje en kapitaaltje in de kleur blauw… net als het dak van de Kloosterkerk.

In de media:
Nederlands Dagblad, 31 maart 2018: Een brug van fluweel ”Bidden doet iets met je”

Video: Een brug van fluweel

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Een brug van fluweel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.