Maaike van Vliet 05-04-2021
Geweldig. Heel leesbaar, mooi uitgevoerd, bijzondere herinneringen die waard zijn om gedeeld te worden!
Vincent Maessen 25-03-2021
Jan Willem Bertens is een feest om in levende lijve te spreken, en de manier waarop Bert van Geel zijn verhalen vertelt komt daar verdraaid dicht bij in de buurt. De humor in de verhalen van Jan Willem zijn een uitstekend medicijn tegen de somberheid in deze lockdown. De timing van deze publicatie is wat dat betreft verbluffend. Het lezen van dit boek deed denken aan de late avonden waarop Jan Willem op bezoek was in een obscuur Maastrichts café bij ons stelletje opgeschoten studenten van de D66-jongerenvereniging. Enkel een fles witte wijn mist... Een uitstekend boek voor wie af en toe tijdens het lezen hardop wil lachen. Vol met verborgen pareltjes over prominente oud-politici en de diplomatie. Een aanrader!
M. Beukenhorst 27-01-2021
Maarten Beukenhorst - 24 januari 2021 In eerste aanleg dacht ik 'dit is inderdaad leuk voor de (klein)kinderen van Jan Willem Bertens', maar na een paar verhalen kreeg ik ook interesse in de levensloop van JWB. De verhalen zijn goed opgebouwd. Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is onderhoudend en vaak geestig. Het is bijzonder om te zien hoe JWB, wiens acteertalent we in het theater hebben moeten missen, het met zijn acteergave zo ver brengt in maatschappelijke, politieke en diplomatieke functies. Het deed me denken aan de regel “All the world’s a stage, And all men and women merely players” uit ‘As you like it’ (Shakespeare). En ver komt duidelijk naar voren dat JWB’s (gevoel voor) humor een niet te onderschatten eigenschap is in de omgang, ook (of juist) op het internationaal niveau waarop zowel Jan Willem Bertens als Bert van Geel (auteur) zich tijdens hun werkzaam leven begaven.
Jan Ooijens 12-01-2021
In dit boek over het leven van Jan Willem Bertens (JW) schetst auteur Bert van Geel in zestig korte verhalen, chronologisch met vooruit- en terugkijkjes, avonturen en gebeurtenissen uit het leven van JW. Twee aandachtsvelden spreken mij sterk aan: zijn jeugd en zijn werk als diplomaat. In de verhalen over zijn jeugd wordt een tijdsbeeld gegeven van het Rijke Roomse Leven in katholiek Zuid Limburg, waar de RK kerk een overheersende invloed had op politiek, onderwijs en andere maatschappelijke domeinen. Zo wordt de lezer meegenomen naar de regio waar JW als kind opgroeide. Na een beschrijving van zijn studententijd wordt vervolgens ruim aandacht gegeven aan zijn in context geplaatste diplomatieke avonturen. Bijzonder interessant is de aandacht voor de jaren tachtig waarin hij ambassadeur was in Midden Amerika. In die periode werd aan de Nederlandse ambassade in Costa Rica een meer “regionale” functie toegekend en kregen de mensenrechten meer profiel in het ontwikkelingsbeleid. JW heeft zijn diplomatieke werkzaamheden steeds vol overtuiging, krachtig en met een glimlach uitgevoerd. Dit vlot leesbare en zeer toegankelijke boek is een aanrader voor eenieder die belangstelling heeft voor politiek, diplomatie en ontwikkelingssamenwerking. Ik heb het met veel plezier in één ruk uitgelezen. De interessante verhalen, vloeiende stijl en de humor van zowel de hoofdpersoon als de auteur houden de aandacht voortdurend gevangen.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Bert van Geel
ISBN / EAN
9789464023855
9789464022759
Prijs
 10,00
Genre
Biografie
verhalenbundel
Taal
Nederlands
Jaar
2020
Aantal pagina’s
279

Over de auteur

Na een mooie loopbaan in de diplomatieke dienst is Bert van Geel druk bezig zichzelf opnieuw uit te vinden als schrijver, spreker en leraar. Jan Willem Bertens leerde hij kennen toen hij begin jaren tachtig van de vorige eeuw als stagiair werkzaam was op de woordvoering van het ministerie van buitenlandse zaken, waar Bertens toen dé woordvoerder was. De twee werkten langere tijd samen in het teamverband van de ambassade San José, Costa Rica, waar Bertens ambassadeur was voor heel Midden-Amerika. Daar werd een band gesmeed voor het leven. Toen Jan Willem vroeg een verhalenbundel over zijn leven te schrijven hoefde Bert niet lang na te denken. Hij was er meteen al zeker van dat hij daar veel plezier aan zou beleven. Dat is uitgekomen en wel zodanig dat hij bijna niet kan wachten om aan zijn volgende boek te beginnen.

Bert van Geel


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: