Selfpublishing Event 2019

Bestel ticket »

Droom jij ervan om je boek uit te geven?

En heb jij:

> meer informatie nodig over het (zelf) uitgeven van je boek?
> het doel om een kwalitatief hoog boek uit te geven (niet te onderscheiden van een boek dat via de uitgever is uitgegeven)?
> tips nodig voor het succesvol maken van je boek, o.a. door free publicity?
> vragen over de zakelijke kant van het uitgeven van een boek (KvK, omzet, verkoop)?
> vragen en twijfels over het proces?
> inspiratie en een positieve boost nodig om de volgende stap te zetten?

Kom dan naar het Selfpublishing Event 2019 op zaterdag 22 juni

van 12.30 tot 17.00 uur in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Bestel ticket »

“Om als selfpublisher succesvol te worden is het van belang dat je elke stap op een professionele manier zet. Dit hoef je echter niet alleen te doen.”

Lezing:
Het succesverhaal van Frank Krake

Als selfpublisher kans maken op de NS Publieksprijs? Dat overkwam schrijver Frank Krake, met zijn bestseller ‘De Laatste Getuige’. Hij nam met zijn nominatie plaatst naast topschrijvers als Saskia Noort, Ester Verhoef en Tommy Wieringa.

Hoe hij dit succes behaalde met selfpublishing en het voeren van een eigen campagne, vertelt hij op 22 juni. Tijdens het Selfpublishing Event geeft hij waardevolle tips om jouw boek succesvol in de markt te zetten.

Frank Krake

linda graanoogst

Masterclass:
Pak de Pers! Vraag aandacht voor jouw verhaal via de media – door Linda Graanoogst

Linda Graanoogst heeft jarenlang als journalist gewerkt en interviewde naast burgemeesters, Tweede Kamerleden, topsporters en bekende artiesten ook honderden ondernemers. Toen ze zelf in 2011 een opiniestuk schreef en die publicatie binnen twee weken 1.400 keer via social media organisch gedeeld werd, groeide haar naamsbekendheid explosief. Linda begeleidt nu ondernemers, en ook veel auteurs om meer naamsbekendheid te creëren. Linda helpt je met jouw boek met gemak in het nieuws te komen.

Lezing:
Wat ‘bezielt’ je om je boek zelf uit te geven?
 door Sanne Visch

Tijdens deze lezing neemt Sanne je mee in de wondere wereld van selfpublishing. Sanne weet als geen ander waar je als selfpublisher tegenaan loopt en zal tijdens deze lezing antwoord geven op vragen als: ‘Waarin onderscheidt een selfpublisher zich?’ ‘Wat is er nodig om zelf een boek uit te geven?’ ‘Wat kun je doen om succesvol te worden?’
Sanne begeleidt auteurs bij het uitgeven in eigen beheer en zorgt er als eindredacteur voor dat manuscripten gereed wordt gemaakt voor publicatie. Haar enthousiasme en passie voor selfpublishing werken aanstekelijk!

Sanne Visch

Ervaringsdeskundigen aan het woord – panel

Heel leuk, al die professionals aan het woord! Maar als selfpublisher-to-be wil je ook graag van een ervaringsdeskundige horen hoe het in de praktijk werkt én wil je je vragen kunnen stellen. Op het podium nemen daarom drie auteurs plaats die al jouw vragen beantwoorden. Hoe hebben zij het aangepakt? Hoe zijn ze succesvol geworden? Wat zouden ze een volgende keer anders doen?

Nanda Roep

Nanda Roep

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo’n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.
In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.
In 2010 richtte ze haar eigen “Uitgeverij Nanda” op en sindsdien geeft ze zelf haar boeken uit. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven.
In het verleden was Roep werkzaam als literair journalist voor Trouw en hoofdredacteur van Tijdschrift Schrijven. Ze werkte van 1995 tot 1999 als freelancer bij weekblad Viva.

Jaime Karremann

Jaime Karremann (1978) is marinejournalist en schrijft voornamelijk voor zijn website Marineschepen.nl. Zijn eerste boek, In het diepste geheim (2017), leverde nationale media aandacht op met een item in het NOS Achtuurjournaal, interviews in het AD, op Radio 1 en vele andere media. Dat boek beschreef voor het eerst geheime operaties van Nederlandse onderzeeboten tijdens de Koude Oorlog. ‘In het diepste geheim’ is gebaseerd op ruim 50.000 pagina’s archiefmateriaal en tientallen interviews met oud-onderzeebootpersoneel. Karremann gaf het boek zelf uit en in een jaar tijd werden ongeveer 7.000 exemplaren verkocht. ‘In het diepste geheim’ werd vertaald en is onder de naam ‘In deepest secrecy’ te koop via onder andere Amazon. In november 2018 verscheen ‘Orka’, de eerste Nederlandse onderzeebootthriller. Voor dat boek verrichtte Karremann opnieuw veel onderzoek en nam weer interviews af. ‘Orka’ beschrijft een spionagemissie door een Nederlandse onderzeeboot in noordelijke wateren in 1980. Dit boek werd genomineerd voor de Alice Indie Boek-prijs van Schrijven Magazine en eindigde in de top 10.

Jaime Karreman

Henk-Jan Koershuis

Henk-Jan Koershuis

Voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis verspreidt zijn gouden boodschap over voeding en beweging. Een boodschap die aankomt. Hij is één van Nederlands meest gevraagde sprekers over dit onderwerp. Een enthousiaste, nuchtere tukker met een eigen stijl. Hij sprak voor ruim 30.000 mensen, liep de marathon binnen drie uur en werkt met de beste atleten ter wereld. Zijn boek De Beste Verliezer kwam begin 2019 uit en is onderdeel van een totaalconcept. Henk-Jan weet als geen ander hoe je je boek onderdeel maakt van een concept en programma en hoe je een stroming/hype op gang brengt.

Dagvoorzitter en inspirator
– door Wendy de Wit

Wendy de Wit is dagvoorzitter, spreker en werkgelukdeskundige. Geïnspireerd door persoonlijke groei, liefde, verbinding, geluk en mindset. Het doel van Wendy is om je gedurende de dag te inspireren om vol zelfvertrouwen jouw droom waar te maken: het uitbrengen van je boek!

Wendy de Wit

Bestel nú je ticket voor €79,00

en krijg ‘Een goed boek verdient mooi’ cadeau!

 

*Ticket inclusief:
Koffie, thee, water en iets lekkers tussendoor
Waardevolle goodiebag
Een goed boek verdient mooi (t.w.v. €14,95)

Vragen?
Stuur ons gerust een e-mail: selfpublishingevent@boekengilde.nl

Bestel ticket »

Goed om te weten

Over ons

Het Selfpublishing Event is een initiatief van BoekenGilde en een vervolg op ‘Schrijf!2016’ en ‘Schrijf!2017’. Deze evenementen zijn georganiseerd door Boekschrijven.nl/BoekenGilde voor alle (toekomstige) schrijvers in Nederland. Een logisch vervolg is dan ook dit Selfpublishing Event. Om al deze schrijvers te helpen bij de volgende stap: publicatie!

Waar en wanneer?

Selfpublishing Event 2019 vindt plaats op zaterdag 22 juni van 12.30 t/m 17.00 uur in de OBA in Amsterdam.

Adres:
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Hulp nodig?

Om een ticket te bestellen moet je de cookies accepteren om de ticketshop te laten functioneren. Lukt het bestellen niet of niet goed? Kom je er niet uit of heb je een andere vraag over het Selfpublishing event? Stuur ons een mail of bel even naar +053 3032 013.

 

 

Mindervalide

Wij zorgen ervoor dat de zaal zo goed mogelijk toegankelijk is voor mindervaliden. Mocht je speciale aandacht of hulp nodig hebben, Stuur ons een mail of bel even naar +053 3032 013.

Ontmoet de spreker

Sprekers zijn aan het einde van het event beschikbaar voor vragen en/of informatie.

Opnamen

Opnemen via audio en/of video van sprekers op het event is niet toegestaan.

Tickets

Tickets worden na aankoop niet gerestitueerd. Kun je niet meer komen, dan raden wij je aan om je ticket te verkopen via Ticketswap.nl.

Interview

Onlangs werd Sanne Visch tijdens een webinar geïnterviewd over Selfpublishing. Wil je dit interview terugkijken? Klik dan hier >