Achterflaptekst (blurb)

Je staat in de boekenwinkel en gaat op zoek naar een goed boek. Als eerste kijk je naar welke cover je het meest aanspreekt en vervolgens lees je de achterkant van het boek.

Herkenbaar?

Voor de meeste mensen wel. Naast de cover is een goede achterflaptekst, ofwel blurb, bepalend voor de eerste indruk van je boek.

Boek uitgeven BoekenGilde

Wat is een achterflaptekst of blurb?

Een flaptekst, ook wel blurb genoemd, beschrijft in grote lijnen waar de inhoud van een boek over gaat, waarom de lezer het boek moet lezen en voor wie het boek bestemd is. De blurb staat op de binnenkant van een boekomslag afgedrukt en geeft de potentiële lezer/koper een eerste indruk van het verhaal. Vaak heeft de flaptekst een positieve toon om de verkoop van het boek te stimuleren. Daarnaast wordt de schrijver kort voorgesteld en staan aanbevelingen kort in de flaptekst verwerkt.

Bij paperbacks wordt de blurb vaak op de achterzijde van het boek geplaatst, omdat paperbacks niet over een losse boekomslag beschikken.

Het schrijven van een achterflaptekst (blurb)

Misschien is het schrijven van de achterflaptekst nog wel lastiger dan het schrijven van je boek. Want hoe vertel je zo beknopt mogelijk waar je boek over gaat, zodat je lezer nieuwsgierig wordt naar het hele verhaal? En wat is jouw persoonlijke lezersbelofte?

Stel jezelf bovenstaande vragen en ga eens aan de slag. Zorg ervoor dat je jouw lezer overtuigt waarom hij of zij tijd en geld moet investeren om jouw boek te kopen en te lezen.

Hieronder een aantal voorbeelden. Zodra je op de afbeelding klikt, krijg je een vergrote versie te zien.

Ik vind papa veel liever dan jou - Achterflap Laat je de kop niet gek maken Duister meesterschap - Achterflap

 

Bekijk ook de andere stappen voor het afronden van je boek

Colofon

In ieder boek wordt een colofon opgenomen. Lees hier wat er in ieder colofon opgenomen moet zijn.

Colofon

Inhoudsopgave

Een inhoudsopgave vind je vaak in informatieve boeken waar de lezer snel naar een bepaald onderwerp wil.

Inhoudsopgave

Dankwoord

De allerlaatste stap! Bekijk hier wat er allemaal verteld kan worden in een dankwoord.

Dankwoord

Hulp nodig bij je achterflaptekst?

Wij kunnen jou helpen om je achterflaptekst door een professionele tekstschrijver te laten (her)schrijven. De kosten voor het (her)schrijven van de achterflaptekst door een professional bedragen €99,00 incl. btw. Zo zorgen we er samen voor dat jij met jouw achterflap je potentiële lezer kan overtuigen om je boek te kopen!

Wij kunnen je ook helpen als het gaat om boek drukken of boek uitgeven.

Laat je achterflaptekst (her)schrijven

Of wil je liever contact voor persoonlijk advies?

Freddie DrijsenNicole NijhuisEllen Rikkink