Je boek uitgeven in eigen beheer

Geef je je boek uit in eigen beheer, dan zijn er wat zaken waar je rekening mee moet houden zoals vormgeving, productie en promotie. Maar het uitgeven in eigen beheer begint met een foutloos boek.

Een boek zonder fouten

Allereerst is het van belang dat er geen spellings- en grammaticafouten in staan. Daarnaast moet je zorgen dat je verhaallijn en de zinnen goed en begrijpelijk lopen. Een mooie manier om de grootste fouten eruit te halen is door mensen uit je omgeving te laten proeflezen. Kies mensen die gevoel hebben voor taal en die begrijpen wat jij met je boek wilt overbrengen. Vervolgens kun je een tekstredacteur inschakelen die met een professionele blik naar je manuscript kijkt. BoekenGilde kan dit voor je verzorgen. Wat ziet de tekstredactie van BoekenGilde:

  • Taal- en stijlfouten
  • Foutieve spelling
  • Onnatuurlijke (zins)opbouw

Deze worden verbeterd, dan wel aangemerkt als aandachtspunt.

De vormgeving

De vormgeving is een cruciaal onderdeel, met name wanneer je commerciële ambities hebt met je boek. De cover bepaalt de eerste indruk van je boek en heeft grote invloed op hoe snel jouw lezer geneigd is je boek aan te schaffen. Waar valt jouw blik op in de (online en offline) boekhandel? Het binnenwerk heeft invloed op de leeservaring. Is je boek prettig te lezen? Om je hierbij te helpen kun je op onze site gratis templates downloaden in InDesign en Word. Je kunt dit combineren met het volgen van een webinar over het opmaken van je boek. Zo kun je zelf werken aan de opmaak van je boek. BoekenGilde kan de opmaak van het binnenwerk en ook de opmaak van het omslag voor je uit handen nemen. Dit scheelt je veel tijd en je bent verzekerd van een professionele en verzorgde uitstraling van je boek.

Productie begeleiding

Zodra je je eigen boek gaat laten produceren, zul je keuzes moeten maken in papier, in bindwijze etc. Geen alledaagse keuzes, dus laat je goed voorlichten. TIP! beoordeel je eigen boekenkast eens niet op inhoud, maar op vorm. Welk boek spreekt je qua druk- en bindwijze aan? Past dit bij de manier waarop je boek straks gebruikt gaat worden (bijv. een kookboek moet open blijven liggen)? BoekenGilde is onderdeel van Gildeprint, een full-service drukkerij. Je boek wordt bij ons in eigen huis gedrukt, gebonden en afgewerkt. We helpen je daarbij graag om de juiste keuzes te maken, die passen bij je lezer, je type boek, de manier waarop het gebruikt gaat worden én je budget. Geef vrijblijvend je wensen aan in ons offerteformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Boekpromotie

En dan komt er een dag dat jouw boek gedrukt is en klaar is voor het publiek! Hoe ga je je boek vermarkten? Via welke kanalen breng jij jouw boek onder de aandacht. Bij BoekenGilde kunnen we je helpen bij het maken van een boekmarketingplan en het uitwerken van een aantal middelen. Voor meer informatie, klik hier.

Aanvragen ISBN

Ben je van plan om je boek via een (online of offline) boekhandel te verkopen of wil je dat je boek wordt opgenomen in het assortiment van de bibliotheek, dan is het aanvragen van een ISBN verplicht. Zonder ISBN wordt je boek namelijk niet opgenomen in de collectie van het Centraal Boekhuis en NBD Biblion. BoekenGilde kan een ISBN voor je aanvragen.

Verkoop en verzending

Wanneer je je boek gaat verkopen, dan zul je de betaling, verpakking en verzending van je boek moeten regelen. Ook daar zul je over na moeten denken. BoekenGilde biedt je de mogelijkheid om jouw boek te verkopen via onze Boekenshop. Daarbij verzorgen wij de verkoop- en verzending van A tot Z.

Financiering

Bij het uitgeven van je boek in eigen beheer ga je kosten maken, waaronder voor het drukwerk. Maar ook wanneer je je professioneel laat ondersteunen rondom o.a. de tekstredactie, de opmaak, de verkoop en marketing. Doe je dit uit eigen zak, ga je een crowd funding campagne opstellen, doe je aan voorinschrijving/voorverkoop of ga je op zoek naar een sponsor? Hoe dan ook: jij bent verantwoordelijk voor de kosten die je maakt. BoekenGilde kan je ondersteunen bij voorinschrijving en voorverkoop. Lees hier meer.

Uitgeven in eigen beheer is leerzaam!

Doordat je zelf van begin tot eind betrokken bent bij het uitgeven van je eigen boek, doorloop je een divers en leerzaam traject. Van het schrijven, jouw unieke talent, tot vermarkten: je zult na moeten denken over de verschillende keuzes die er zijn. Wil je met ons in gesprek over wat voor jou de beste route is? Laat je gegevens dan achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.