Als Bach weer klinkt: 55 jaar cantatediensten in Den Haag

 18,00

De serie cantatediensten in de Kloosterkerk (Den Haag) is een van de oudste nog bestaande tradities waar maandelijks een cantate van J.S. Bach wordt uitgevoerd. Intenties en herinneringen, lijstjes en interviews vormen de kern van dit boek.

Niet op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Auteur Ellen van der Sar
ISBN 978-946-323-126-8
Genre Kunst & Cultuur
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 156
Prijs € 18,00
Jaar 2017

De serie cantatediensten in de Kloosterkerk (Den Haag) is een van de oudste nog bestaande tradities in Nederland waar maandelijks een cantate van J.S. Bach wordt uitgevoerd tijdens de eredienst.

Als Bach weer klinkt’ geeft het overzicht van 55 jaar cantatediensten in Den Haag. Chronologisch, ja, maar met een uitvoerige beschrijving van de intenties bij de totstandkoming en de sindsdien gerealiseerde vernieuwingen. Het boek is gelardeerd met herinneringen over en van de dirigenten Gerard Akkerhuis en Jos Vermunt, de meewerkende koren Residentie Bachkoor en Residentie Kamerkoor, het Residentie Bachorkest en de vele solisten. Daarnaast bevat het boek bijdragen van ds. Carel ter Linden (emeritus-predikant) en ds. Margreet Klokke en ds. Rienk Lanooy (resp. sinds 2000 en 2009 predikant van de Kloosterkerk) over de verhouding tussen de muziek van J.S. Bach en de verkondiging tijdens de maandelijkse eredienst. Kees Versteegh sprak met Jos Vermunt en dat levert een prachtig interview op.

Het boek is rijkelijk voorzien van illustraties en bevat in de bijlagen overzichten van uitgevoerde cantates resp. op BWV-nummer en alfabetisch.

Over de auteur
ELLEN VAN DER SAR (Nagele, 1963) is sinds 1989 lid van het Residentie Kamerkoor, bestuurslid (1990-2010) resp. zakelijk leider (2010-heden) van de Residentie Bach Ensembles en lid van de Kloosterkerk. In 2013 verscheen van haar hand ‘Wegwijzer voor het liedboek 2013’, een publicatie en gelijknamige website met registers bij, van en naar het Liedboek 2013. Ellen is ook redactiesecretaris van Laetare, tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Als Bach weer klinkt: 55 jaar cantatediensten in Den Haag” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.