Appeltern-Maasbommel in oude ansichten

 17,43

Verzameling van oude ansichtkaarten uit de periode 1900-1975 van het Hanzestadje Maasbommel en het buurdorp Appeltern en het tussen de twee plaatsen gelegen buurtschap Blauwe Sluis.

Niet op voorraad

Beschrijving

Auteur Wim Daanen
ISBN 978-94-6323-133-6
Genre Historie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 80
Prijs € 17,43
Jaar 2017

Rond 2000 is Wim begonnen met het verzamelen van oude ansichtkaarten van enkele dorpen uit het Land van Maas en Waal. Om telkens weer een bijzonder exemplaar aan zijn verzameling toe te kunnen voegen, brengt hij zijn vrije uren graag en veelvuldig door op diverse veilingsites, digitale markten en ruilbeurzen. Van de ansichtkaarten van hanzestadje Maasbommel, Wim zijn geboorteplaats, en het dorp Appeltern, waar hij zijn lagere schooljaren heeft doorgebracht, is tot nu toe nog maar weinig  gepubliceerd. De verzameling van Wim is inmiddels dermate omvangrijk dat hij het tijd vond een deel ervan te bundelen in een boekwerkje.

Het boek, voorzien van hardcover en gedrukt op kwalitatief hoogwaardig papier, is geïllustreerd met 76 oude ansicht  in zwart-wit  uit de periode 1900-1975 en bevat aanvullende informatie verzameld door Wim. Sommige afbeeldingen zullen (deels) bekend voorkomen, andere zullen de lezer verrassen of zelfs verbazen. Kortom een prachtig historisch naslagwerk dat bij zowel geïnteresseerden als de huidige en oud-inwoners van beiden dorpen niet in de boekenkast mag ontbreken.

Over de auteur
De oud-medewerker van de eerste kernenergiecentrale te Dodewaard en geboren (1953) en getogen tussen de rivieren is zijn leven lang al geïnteresseerd in de historie van zijn woonomgeving. Dit resulteerde in het verzamelen van allerlei dingen zoals bv. oude ansichten, historische boeken en landkaarten. Hij is getrouwd met een echte Maas en Waalse. Samen hebben ze twee dochters die weer voor vijf kleinkinderen hebben gezorgd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Appeltern-Maasbommel in oude ansichten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.