Genealogie van Buerse

 20,00

Genealogie van Buerse is het resultaat van 30 jaar genealogisch onderzoek, uitgevoerd door Dr. John Buursink (auteur van Buursink – Kroniek van een Twentse familie, 2003). Vanwege zijn achternaam voelt John zich sterk verbonden met Buurse.

Auteur: John Buursink

Beschrijving

Auteur John Buursink
ISBN 978-94-6323-335-4
Genre Historie – Genealogie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 402
Prijs  €20,-
Jaar 2018

De Genealogie van Buerse

Genealogie van Buerse beschrijft de geschiedenis van de familie van Buerse. Deze familie leefde in de periode van circa 1200 tot 1650 in Twente, Gelre en Westfalen. In dit boek is een levensbeschrijving opgenomen van elke individuele van Buerse, met gedetailleerde bronvermelding. De van Buerse genealogie biedt vele raakvlakken, die het stamboomonderzoek van andere regionale families in die tijd ondersteunen en verlengen. Dit boek omvat informatie over tenminste 50 aangetrouwde families en over ruim 650 niet-verwante personen. Alle achternamen zijn opgenomen in de Index van Familienamen.

Dit boek beschrijft familierelaties tegen de sociaalhistorische achtergrond van de regio. In ruim 100 kaders komen fascinerende elementen van de Middeleeuwse maatschappij naar voren, zoals over de kloosters van Varlar, Nazareth, Rengering en Weddern, en de borgmannen van Ahaus, Ottenstein en Nienborg. Ook de St. Laurensvicarie in Arnhem, de orde van St. Antonius in Groenlo en Coesfeld, het Gymnasium illlustre in Steinfurt en het gericht Ten Stenen Kruis onder Ahaus worden beschreven.

Over de auteur

Genealogie van Buerse is het resultaat van 30 jaar genealogisch onderzoek, uitgevoerd door Dr. John Buursink (auteur van Buursink – Kroniek van een Twentse familie, 2003). Vanwege zijn achternaam voelt John zich sterk verbonden met Buurse. Tijdens zijn onderzoek heeft John zich vaak verbaasd over hoeveel genealogische informatie er bewaard is gebleven in de vele plaatselijke archieven. In dit boek heeft hij alle toegankelijke gegevens over de familie van Buerse bijeengebracht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Genealogie van Buerse” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.